Nieuws en wedstrijdverslagen

2x goud en 1x Zilver bij Espoir

15 januari 2018
www.judoberlicum.nl

Jan Willem Bello en Vera Wandel Goud, Diana Saukel Zilver.


Dit weekend werd in Eindhoven voor de 42e keer het Espoir toernooi georganiseerd. Aan dit toernooi doen 1800 judoka’s uit 21 verschillende landen mee. Op de zaterdag komt de jeugd tot 18 jaar in actie, voor hen is dit een meetmoment. De -15 en -21 komen in actie op zondag. Voor judoclub Berlicum deden 19 judoka’s mee.


Op zaterdag wist Dante Haurissa een mooie 9de plaats te behalen in een poule met 50 deelnemers. Dante begon met een waza ari overwinning, verloor vervolgens, en wist in de herkansing nog 2 partijen te winnen.


Op zondag kwam Vera in actie in de klasse meisjes -15 jaar tot 32 kilo, ze won in de voorrondes 2x op waza ari. De finale tegen Anouk Anema werd ook met waza ari gewonnen.


Jan Willem kwam uit in de klasse tot 60 kg. Hij won al zijn partijen met ippon. De eerste met houdgreep. De tweede tegen een Duitser, die drie straffen kreeg. De halve finale ook met een houdgreep. In de finale maakte hij 2x een hele mooie actie maar dit leverde geen score op. De tegenstander kreeg twee straffen. In de golden score wist Jan Willem met O uchi gari een ippon te scoren.


Bij de dames kwam Diana Saukel in actie, ze won de eerste partij op ippon. De tweede partij tegen de Franse judoka was een mooie wedstrijd waarbij Diana eerst op achterstand kwam en daarna zelf nog een waza ari scoorde, maar uiteindelijk met ippon verloor. De derde partij was ook zeer spannend uiteindelijk kreeg de tegenstander een derde straf.


Zoë van de Burgt begon met 2 winst partijen op ippon. Ze verloor de halve finale en later ook de herkansing om brons, een mooie 5de plek voor deze nog jonge judoka.


 
Judoclub Berlicum wil met alternatieve trainingen beginnen voor kinderen t/m 18 jaar. Het kabinet heeft besloten dat buiten sporten… Meer >
 

1 medaille bij NK-21,

08 maart 2020
Diana Saukel zilver op NK -21, beide andere dames 5de.  Meer >
 
www.judoberlicum.nl
6 Kampioenen, 6 tweede en 15 derde plaatsen. Meer >
 
www.judoberlicum.nl
1x goud  Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
07-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-01-2019 Meer >
 
 
22-12-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven