Nieuws en wedstrijdverslagen

Regio toernooi Berlicum

Zondag 10 december  was alweer het laatste regio toernooi van dit kalender jaar.  Het was een drukte van belang in dorpshuis de Moerkoal, met maar liefst 135 deelnemers. Op 4 matten werd er hard gestreden, er was veel mooi judo te zien en vooral ook veel plezier. Aan het begin van het toernooi werd uitgelegd hoe het er bij de wedstrijd aan toe gaat, dat neemt de spanning al wat weg.

De jongste judoka's begonnen als eerste. Hier wist Noah van Eijsden de tweede plaats te behalen met een mooie beenworp en houdgrepen won hij 2 partijen. Luca Sterks werd in zijn poule kampioen, evenals Jax van Boxtel. Gwen de Gelder veroverde een derde plek. Greame van Hasselt veroverde eveneens een tweede plek.

In de tweede groep de wat oudere judoka's. Zen Joshua deed voor het eerst mee met een toernooi en wist met zijn mooie judo alle wedstrijden te winnen. Voor Simon van de Kerkhof was het ook zijn eerste  toernooi hij werd tweede.

In de laatste groep ook veel eigen judoka's waardoor er ook meerdere judoka's tegen elkaar uit kwamen. Hier waren wat grotere poules gemaakt zodat er veel wedstrijden gedraaid konden worden. In de oudste en zwaarste groep werd Wietze Mangnus 2de, Daan van Dinther 5de en Pim Vermeulen 6e.
Vida Gevers en Lev Cherevash zaten ook bij elkaar in de poule, Lev veroverde de eerste plaatse en Vida werd derde.
Jan van de Sangen en Maxim Geukemeijer stonden tegenover elkaar in de finale, nadat ze alle partijen gewonnen hadden. Hier wist Jan ook van Maxim te winnen met een houdgreep. Lucas Bankers werd in zijn poule ook kampioen.

kampioen: Jax van Boxtel, Luca Sterks, Zen Joshua van Alphen, Lucas Bankers, Puck Brullemans. Jan van de Sangen
tweede: Has Langenhuijsen,Noah van Eijsden, Wietze Mangnus, maxim geukemeijer.
derde:Gwen de Gelder,  Vida Gevers
vierde: Graeme van Hasseltm  Rik van Dinther,
vijfde : Simon Kerkhof, Ilya Thomassen, Daan van Dinther, Pim Vermeulen

De organisatie kijkt met een tevreden gevoel terug op ons eigen Berlicum Open judo toenrooi. Om 7:45 zaten de eerste vrijwilligers al… Meer >