Aan welke toernooien doet Judoclub Berlicum mee?


Regiotoernooien

Regiotoernooien zijn speciaal bedoeld voor judoka's die nog weinig wedstrijden gedaan hebben. Het zijn kleinschalige, informele toernooien waarop de judoka's kunnen kennismaken met het doen van wedstrijden. De judoka's worden ingedeeld op leeftijd, gewicht en ervaring. Meedoen is belangrijker dan winnen en iedereen krijgt een prijs. Deze toernooien worden georganiseerd door clubs uit Sint-Michielsgestel, Den Dungen, Rosmalen, Veghel, Schijndel, Boekel, Keldonk en Berlicum natuurlijk.


Nationale toernooien

Deze toernooien zijn groter van opzet dan de regiotoernooien en zijn bedoeld voor judoka's met meer wedstrijdervaring. Deze toernooien worden georganiseerd met goedkeuring van de Judobond Nederland. Hier zijn dan ook officiële scheidsrechters aanwezig en je moet lid zijn van Judobond Nederland om mee te mogen doen. De judoka's worden ingedeeld naar leeftijd en gewicht. Voor de wedstrijd wordt iedereen gewogen om het gewicht te controleren.

Bij Judoclub Berlicum selecteren we de toernooien voor onze judoka's, en stellen zo een toernooikalender samen. Hierbij proberen wij zowel voor de beginnende wedstrijdjudoka als voor de ervaren rotten interessante toernooien te selecteren. De kalender staat op onze website en wordt regelmatig bijgewerkt.

De judoka's moeten zichzelf opgeven als ze aan deze toernooien mee willen doen (zie hieronder bij Inschrijven). Voor een aantal (zwaardere) toernooien vragen we de judoka's eerst met de trainer te overleggen. Dit staat vermeld op de kalender.


Internationale toernooien

Met onze meest ervaren wedstrijdjudoka's bezoeken we ook toernooien in het buitenland. In de meeste gevallen zijn deze in Duitsland, België of Frankrijk. Op deze toernooien hebben de judoka's de kans zich te meten met de toppers in Europa. Voor de selectie van deze toernooien richten we ons vooral op de toernooien die door Judobond Nederland zijn aangewezen als zogenaamd meetmoment. Op deze toernooien kunnen judoka's zich plaatsen voor deelname aan de Europese kampioenschappen. Daarnaast bezoeken we ook toernooien die gewoon goed zijn voor de ervaring van de judoka's. Voor internationale toernooien worden de judoka's meestal geselecteerd door de trainers.


Teamtoernooien

Judo is een individuele sport. Toch zijn er ook teamwedstrijden, waar teams van verschillende clubs tegen elkaar strijden en de uiteindelijke winnaar wordt bepaald door het team dat de meeste wedstrijden heeft gewonnen. Judoclub Berlicum doet regelmatig mee aan dit soort toernooien, omdat het gezellig is en de saamhorigheid onder de judoka´s wordt vergroot. De judoka´s worden hiervoor uitgenodigd door de trainers. Er zijn geen kosten voor de judoka´s.

Vragen over inschrijven: kijk op de tab "Inschrijf instructies" in dit menu.


Vragen over inschrijvingen of wijzigingen:

Heb je vragen over een inschrijving of wil je iets wijzigen, neem dan even contact op met

Voor alle toernooien m.u.v. regiotoernooien: Patrick Schellekens, e-mail: toernooien@judoberlicum.nl of telefoon: 0654725954

Voor regiotoernooien: Cobi Dijkshoorn, e-mail: c.dijkshoorn@judoberlicum.nl of telefoon: 0492-361476


BELANGRIJK:

Zorg dat je jezelf tijdig inschrijft voor de toernooien. Het is jammer als je belangrijke of leuke toernooien moet missen. Als er vragen zijn kun je altijd bij de trainer terecht.
 

Terug naar boven