Hoe schrijf ik in voor toernooien?

 

Wedstrijdcategorieën

Het is voor ouders en judoka's moeilijk in te schatten welk toernooi voor hen geschikt is. Daarom hebben we bij Judoclub Berlicum alle judoka's ingedeeld in wedstrijdcategorieën. De beginnende judoka´s zitten in categorie E, de wedstrijdselectie in categorie A. Daarnaast is er nog een speciale categorie S (senioren) voor oud-wedstrijdjudoka´s. Minstens 1 keer per jaar, in mei/juni, wordt van alle judoka´s opnieuw vastgesteld in welke categorie ze zitten. Hiervan krijgen de judoka´s schriftelijk bericht.

Op de toernooikalender staat bij ieder toernooi voor welke categorieën judoka´s een toernooi geschikt is. Op deze manier kun je zien of een toernooi voor jou geschikt is. Bij ieder toernooi staat ook vermeld wat voor soort inschrijving het is:

 • Open inschrijving: Hiervoor is geen specifiek advies dan wel toestemming nodig van de trainer. Selecteer de toernooien waaraan je wilt deelnemen. Let hierbij op het advies dat wordt gegeven door de wedstrijdcommissie m.b.t. het niveau van het toernooi.
 • Selectie door trainer: Voor bepaalde – de veelal zware toernooien – is eerst toestemming of advies nodig van de trainer. Hij kan bepalen of een judoka qua niveau en ervaring op verantwoorde wijze kan deelnemen aan bepaalde toernooien. Daarna kun je op de gebruikelijke manier inschrijven (zie hieronder).
 • Plaatsing: Voor een aantal toernooien moeten de judoka's zich plaatsen via een ander toernooi. Bijvoorbeeld voor de Nederlandse Kampioenschappen moet men zich plaatsen via de Zuid-Nederlandse Kampioenschappen.
 • Selectie door JBN: Voor een aantal internationale toernooien is het aantal inschrijvingen beperkt. Voor deze toernooien selecteert de JudoBond Nederland de judoka's.
 • Let op: deelname blijft uiteraard altijd een kwestie van eigen verantwoording.
 • Heb je vragen, wend je dan even tot de trainer, of stuur een mail aan Patrick Schellekens of Cobi Dijkshoorn.
 • Zorg zelf voor een tijdige inschrijving
 • Houd goed je gewicht in de gaten. Er zijn toernooien (vanaf 12 jaar en ouder) waar overschrijving niet meer mogelijk is of betaald moet worden voor overschrijving.


Hoe in te schrijven

Namens JudoClub Berlicum schrijven Cobi Dijkshoorn (regiotoernooien) en Patrick Schellekens (alle andere toernooien) de judoka's in voor toernooien. Judoka's kunnen zich aanmelden voor toernooien via deze website.
Log in op de website op de hoofdpagina:

 • Onder Toernooikalender vind je alle toernooien die gepland staan. Bij de toernooien waar de inschrijfdatum nog niet verstreken is vind je een knop "Inschrijven". 
 • Als je hierop drukt staat je naam al ingevuld. Je hoeft alleen nog je rekeningnummer in te vullen (voor de automatische incasso, zie hieronder) en je gewicht.
 • Tenslotte de knop Inschrijven en je bent klaar.

Als de inschrijfdatum van een toernooi net verlopen is, kunnen Cobi Dijkshoorn (regiotoernooien) of Patrick Schellekens (alle andere toernooien) je mogelijk toch nog inschrijven. Stuur een e-mail met je gewicht en rekeningnummer. De e-mail adressen staan op deze site onder Organisatie / Bestuur.

Op de site kun je ook een overzicht van je inschrijvingen vinden. Klik als je ingelogd bent op MyClub.

Voor ouders die meerdere judoka's voor een toernooi willen inschrijven, vind je HIER de instructies


Betalen van toernooien

Het betalen voor de toernooien gaat via een eenmalige automatische incasso. Op het moment dat de weegtijden bekend gemaakt worden, als zeker is dat het toernooi doorgaat, wordt het inschrijfgeld van je rekening geïnd. Dit is meestal 1 week voor het toernooi. Als je je voor het toernooi hebt afgemeld nadat de inschrijvingen verstuurd zijn, blijft het inschrijfgeld verschuldigd. In uitzonderlijke gevallen, als de organiserende vereniging meewerkt, wordt het inschrijfgeld teruggegeven.


Weging

Op nationale en internationale toernooien worden de judoka's altijd gewogen. Bij nationale toernooien wordt bij de weging ook het judopaspoort en de sportpas gecontroleerd. Deze moet je dus altijd bij je hebben. Als bij de weging blijkt dat je te zwaar bent voor de gewichtsklasse zijn er twee mogelijkheden. Bij veel toernooien kun je worden overgeschreven naar de nieuwe gewichtsklasse. Meestal moeten hiervoor administratiekosten betaald worden. Bij een aantal toernooien wordt je niet overgeschreven en kun je niet meedoen. Zorg er dus voor dat je in de goede klasse bent ingeschreven. Als je te zwaar geworden bent, kun je tot ongeveer een week voor het toernooi nog veranderingen doorgeven. Met een mailtje aan Patrick Schellekens wordt het geregeld.

Meestal maakt de toernooiorganisatie de weegtijden pas ongeveer een week van tevoren bekend. Wij zetten de weegtijden op onze website.


Vragen over inschrijvingen of wijzigingen:

Heb je vragen over een inschrijving of wil je iets wijzigen, neem dan even contact op met

Voor alle toernooien m.u.v. regiotoernooien: Patrick Schellekens,
e-mail:toernooien@judoberlicum.nl of telefoon: 0654725954

Voor regiotoernooien: Cobi Dijkshoorn, e-mail: c.dijkshoorn@judoberlicum.nl of telefoon: 0492-361476


BELANGRIJK:

Zorg dat je jezelf tijdig inschrijft voor de toernooien. Het is jammer als je belangrijke of leuke toernooien moet missen. Als er vragen zijn kun je altijd bij de trainer terecht.
 

Terug naar boven