Nieuws en wedstrijdverslagen

1x goud, 2x zilver en 3 brons in Mierlo

Eind mei staat elk jaar het Hou Vast toernooi in Mierlo op de kalender. Het toernooi wordt over 2 dagen verdeeld. Op zaterdag strijden de jongste judoka's en op zondag de -18, -21 en senioren. Er waren deelnemers van zo’n 125 clubs uit Duitsland, Engeland, België en natuurlijk Nederland.

Judoclub Berlicum was op beide dagen vertegenwoordigd.

Op zaterdag deden 3 judoka’s van Judoclub Berlicum mee aan het 26e Houvast toernooi in Mierlo.

Huub Sleutjes kwam in de leeftijdscategorie -15 jaar uit in de klasse -42 kg. Huub verloor zijn eerste partij van een Engelse tegenstander, maar herstelde zich daarna door 5 partijen achtereen met een ippon te winnen. Voor de partij om brons moest hij na 4 minuten in golden score helaas zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander. Daarmee werd Huub 5e in een categorie met 42 deelnemers. Een knappe prestatie. Jimi Elfring nam deel in de klasse -55 kg. Ook hij verloor helaas zijn eerste partij, maar knokte zich fantastisch terug door vier partijen op een rij met ippon te winnen. Daarmee behaalde Jimi de 3e prijs. Ook Jamie Bekkers behaalde na een aantal spannende partijen een 3e prijs. In zijn geval in de klasse +70 kg.

Op zondag mochten de dames de spits afbijten. Esmeralda Puts kwam uit in de klasse senioren, Zij veroverde hier een mooie tweede plek. Sjimmie van Baal verloor haar eerste partij, maar wist de volgende partijen met mooie ippons te winnen, Ze veroverde als nog een derde plek. Naima Verkaart begon goed, won 2 partijen met ippon door O-soto-gari, in de halve finale verloor ze waardoor ze moest herkansen. De eerste partij werd wederom met een mooie ippon gewonnen, maar de partij om plek 3 ging verloren. Zij eindigde net naast het podium.

Aaron van Osch won de eerste partijen met ippon, in de halve finale scoorde hij ippon met een armklem. In de finale scoorde hij 2x een waza ari met een lage schouderworp. Hij mocht alweer de hoogste trede van het polium betreden.

Finn van der Hoek en Luc Vogten wisten wel enkele partijen te winnen, maar kwamen niet in de buurt van het podium

Jan Willem Bello won de eerste partij op ippon. In de tweede volgende een pittig gevecht, die hij uiteindelijk in de golden score wist te winnen. In de finale werd hij verrast door een snelle actie van de tegenstander, een tweede plek was het resultaat.

Bij de senioren deden Colin van Dijk en Michel den Turk mee. Collin is bezig om punten te halen voor zijn tweede dan examen. Hij wist 2 partijen te winnen, en verloor daarna de strijd om het brons. Ook Michel bij de zwaargewicht senioren, begong met een mooie ippon overwinning maar verloor later de strijd om het brons.

De organisatie kijkt met een tevreden gevoel terug op ons eigen Berlicum Open judo toenrooi. Om 7:45 zaten de eerste vrijwilligers al… Meer >