Nieuws en wedstrijdverslagen

2x brons op NK -18

Judoclub Berlicum was met  7 judoka's vertegenwoordigd op het NK voor cadetten in Den Haag.

Aaron van Osch ( tot 55 kg)  begon met een vrijloting, won de volgende partij op waza ari. In de kwart finale verloor hij met ippon, dus verder in de herkansing. Hier wist hij zich goed te herpakken en won 2 partijen met ippon, waardoor hij om brons mocht vechten. Deze partij won hij met een waza ari en zo stelde hij het brons veilig.

Tim Boekweit draaide ook een goed toernooi, won de eerste parij, verloor de tweede. In de herkansing wist hij ook nog 2 partijen te winnen.

Siebe ( tot 60 kg )  had ook een vrijloting in de eerste ronde, won de tweede partij op ippon, maar verloor de kwart finale. Ook hij mocht via de herkansing op naar de stijd om brons. Hij won drie partijen met mooie ipons en veroverde eveneens een bronzen medaille.

In de categorie tot 81 kg. wisten Bruin de Berg en Jamie Bekkers wel een wedstrijd te winnen, maar kwamen niet in de buurt van het podium.

Ook twee dames hadden zich geplaatst, Sjimmie van Baal, verloor de eerste partij, in de herkansing wist ze zich goed te herstellen en won 3 partijen met ippon, maar strandde in het zicht van het podium. Zij eindigde als zevende. Naima Verkaart  verloor de eerste partij . in de herkansing wist  ze nog een partij te winnen met ippon.

De organisatie kijkt met een tevreden gevoel terug op ons eigen Berlicum Open judo toenrooi. Om 7:45 zaten de eerste vrijwilligers al… Meer >