Nieuws en wedstrijdverslagen

JCB dit weekend succesvol bij 3 toernooien

Prijzen in St-Oedenrode en Lommel België

Het weekend van 29 en 30 oktober 2016 was voor judoclub Berlicum een druk weekend.
Op 3 plaatsen werd er gestreden om het eremetaal. In het Franse Wasquehall (knappe 5e plaats voor Lizzy Gevers en Bobby Goedhart), in het Belgische Lommel (Flanders Judocup) en in St. Oedenrode. Het Klompentoernooi in St. Oedenrode was het toernooi van de maand en een twintig tal  wedstrijd judoka’s had zich hiervoor ingeschreven.
Op zaterdag waren de -8,-10,-12 aan de beurt.  Deze judoka’s hebben nog niet zo veel ervaring op grote toernooien. Sem Dortmans  wist een mooie derde plek te pakken en Marit Heck veroverde het zilver. Lars van Dijk en Leahyanne van Krieken eindigden  in een grote poule als 4de net naast het podium.
Vera Wandel streed tegelijkertijd in poule min 28kg en min 32kg, ook -12. Het was op en neer rennen tussen mat 5 en 7. Vera won zonder problemen 4 wedstrijden in min 28kg met ippon. In min 32kg had zij het moeilijker, toch won ze eerste 2 partijen met ippon. In halve finale met yuko en wazari van een sterk Duits meisje en weer met ippon de finale. 2 keer eerste dus!

Op zondag kwamen de -15,-18,-21 en senioren op de mat. Dit was een succesvolle dag. Quincy Allexadre wist al zijn partijen met stijlvol judo in record tempo op ippon te winnen. In de finale trof hij Lennart Most, de beide heren kennen elkaar goed en hebben al vaak tegen elkaar gejudood. Quincy kwam eerst op achterstand, maar wist met aanvallend en combinerend judo in de laatste seconde nog een waza-ari te scoren en de gouden plak mee naar huis te nemen. Dante Haurissa verloor de eerste partij, maar wist daarna alle partijen overtuigend te winnen met ippon en behaalde zo toch nog het brons.  Bij de -18 stonden Cian Schellekens en Benaja Haurissa heel sterk te judoën, beiden wisten alle partijen te domineren en werden eerste in hun klasse.
Joost van Hoof had na een afwezigheid van 2 jaar zijn wedstrijd pak weer aangetrokken. In zijn gewichtsklasse (-60) waren geen tegenstanders waardoor hij in de klasse tot 73 kg uitkwam bij de senioren. Joost liet zien dat je met technisch judo zwaardere judoka’s de baas kunt zijn. De eerste partij was het lastigst, maar wist hij met een waza-ari te winnen. Daarna volgde een reeks van uitsluitend ippons en werd hij ook kampioen.
In het Belgische Lommel wist Diana Saukel in haar poule alle partijen te winnen met ippons, de kruisfinale werd helaas verloren maar toch een mooie zilveren plek. Cian Schellekens stond op zaterdag ook hier op de mat en bereikte een 7de plaats.
Ook Jan Verhoeven wist zich als poulewinnaar te plaatsen voor de kruisfinale en knokte zich met voornamelijk ippon overwinningen tot de finale waar hij van een Sterke Israëliër verloor door een shido, maar wel een mooie zilveren plak.

30-10-2016

JCB dit weekend succesvol op diverse toernooien

De organisatie kijkt met een tevreden gevoel terug op ons eigen Berlicum Open judo toenrooi. Om 7:45 zaten de eerste vrijwilligers al… Meer >