Nieuws en wedstrijdverslagen

Succesvol weekend Judoclub Berlicum

Brons voor Lizzy Gevers op Tournoi de Wasquehal, Frankrijk
3 medailles op Open Zuidlandse kampioenschappen

Op zaterdag 28 november 2015 heeft in Wasquehal, Frankrijk een internationaal judo toernooi plaatsgevonden waaraan Lizzy Gevers en Lois van Lijssel van Judoclub Berlicum, onder begeleiding van Jo Gevers hebben deelgenomen.
Beide judoka’s zijn lid van de A-selectie van Judoclub Berlicum’

Lizzy Gevers (21 jaar, tot 63 kg), kwam goed uit de startblokken en wist haar eerste partij te winnen.
Haar 2e partij ging verloren en daardoor moest Lizzy via de herkansingen knokken voor een podiumplaats. Lizzy deed dit dan ook overtuigend met winst met Ippon waardoor ze zich plaatste voor de strijd om Brons die met 2 Yugo’s gewonnen werd.

Lois van Lijssel (18 jaar, -57 kg), Had een pittige loting en moest meteen uitkomen tegen de latere winnaar, die wedstrijd werd dan ook verloren. Ook voor Lois betekende dit via herkansingen nog strijden voor een podiumplaats. Lois won achtereenvolgens 2 partijen respectievelijk met Yugo en Ippon waardoor ze mocht strijden voor brons.
Helaas werd de strijd om het brons verloren, maar Lois mag tevreden terugkijken op een mooie prestatie.

Open Zuidlandse kampioenschappen is een jaarlijks terugkerend toernooi op de wedstrijdkalender van Judoclub Berlicum en is jaarlijks sterk bezet met een mooie internationale deelnemerslijst.
Tijdens deze editie wist Judoclub Berlicum 3 medailles te veroveren, te weten:

Inez Verhoef (15 jaar, -52 kg) Zilveren medaille.
Yonathan van Stroe (16 jaar, -90 kg) Zilveren medaille.
Jasper van den Oetelaar (17 jaar, -73 kg) Bronzen medaille.

De organisatie kijkt met een tevreden gevoel terug op ons eigen Berlicum Open judo toenrooi. Om 7:45 zaten de eerste vrijwilligers al… Meer >