Nieuws en wedstrijdverslagen

Regiotoernooi Den Dungen

Op zondag 2 april stond het regio toernooi in Den Dungen op het programma. In een drukke, kleine zaal werden op drie matten de wedstrijden gedraaid.
Voor een aantal leden was het de eerste keer dat ze op een toernooi stonden wat altijd spannend is.
Als eerste mocht Filipe het spits afbijten. Dit was zijn eerste toernooi en tijdens de eerste wedstrijd waren er best wat zenuwen. Daarna heeft hij zich goed herpakt en twee mooie partijen laten zien, en zelfs eentje gewonnen. Uiteindelijk is Filipe 3e geworden op zijn eerste toernooi en mag trots zijn op dit resultaat.

In de tweede groep zaten ook een aantal judoka’s die voor de eerste of tweede keer aan een toernooi deelnamen. Fos had een aantal goede partijen laten zien maar niet alles kunnen winnen. Hij heeft een mooie 3e plek behaald. Ryan zat er vandaag lekker in en won al zijn partijen met mooi en goed judo en is dan ook 1e geworden. Voor Joe was het zijn eerste toernooi en hij heeft fanatiek staan judoën en mooie partijen laten zien. Een verdiende 2e plaats. Karlijn en Puck zaten bij elkaar in de poule. De wedstrijd tegen elkaar was mooi om te zien en die ging goed gelijk op. Puck heeft al zijn partijen gewonnen met een aantal mooie technieken en is 1e geworden. Karlijn heeft hard gevochten en heeft een mooie 3e plaats behaald.

In de derde groep kwamen wederom vijf judoka’s aan de beurt. Mink zat in een mooie poule waar iedereen aan elkaar gewaagd was. Hij heeft goede partijen gedraaid en een mooie 2e plek gehaald. Luca was dit toernooi niet helemaal lekker ingedeeld, en won alle partijen eenvoudig en heeft een 1e plaats behaald. Maxim had een leuke poule waarin hard gevochten werd. De laatste partij om de eerste plaats werd helaas niet door Maxim gewonnen, maar hij heeft een goede 2e plaats behaald met een aantal mooie partijen. Lucas en Mila zaten ook bij elkaar in de poule. De onderlinge wedstrijd werd door Mila gewonnen. Lucas won daarna beide partijen en behaalde een 1e plaats. Mila heeft de andere partijen goed partij geboden maar wat pech gehad, en hierdoor 3e geworden.

De laatste groep van de dag waren de wat oudere judoka’s met meer ervaring. Jan had vandaag een hele goede dag en had al zijn partijen met mooi judo gewonnen en is daarmee 1e. Tijn stond in een poule met twee andere, hierdoor moesten ze 2x tegen elkaar. Hij heeft twee partijen gewonnen en twee verloren en is hiermee 2e geworden. Pim en Quinten stonden bij elkaar in de poule. Altijd lastig als je als clubgenoten veel traint en tegen elkaar moet op een wedstrijd, maar ze hebben er een mooie partij van gemaakt. Quinten heeft al zijn wedstrijden gewonnen met een aantal spectaculaire worpen en is daarmee 1e geworden. Pim heeft op de wedstrijd met Quinten na alles gewonnen en een mooie 2e plaats behaald.

04-04-2023

Regiotoernooi Den Dungen 2023

De organisatie kijkt met een tevreden gevoel terug op ons eigen Berlicum Open judo toenrooi. Om 7:45 zaten de eerste vrijwilligers al… Meer >