Nieuws en wedstrijdverslagen

Kruikentoernooi en Open Belgische

Loek Kuijpers, Sven en Lars Wijnakker kampioen!

In het weekend van 1-2 februari werd er weer op verschillende tatami gejudood.

De oudere wedstrijd judoka's waren onder leiding van Jo Gevers en Lizzy Gevers in Belgie: de heren in Vise en de dames in Herstal. Er werd goed gejudood, en uiteindelijk ook nog een bronzen medaille veroverd door Diana Saukel.

De jongere judoka's vertrokken al vroeg naar Tilburg, om deel te nemen aan het kruiken toernooi.
De sfeer was goed, er werd gestreden in poules waardoor iedereen wel 4 of 5 partijen had.

Thom Greve won eerst 2 partijen op ippon, verloor de derde op beslissing en won er nog 2 met waza ari. Goed voor een tweede plaats.
Tweede werd ook Luuk van Uden, die iin dezelfde poule zat als zijn broer, Luuk won de onderlinge partij met een houdgreep.
Thijmen Loos verloor de eerste twee, maar na een stevige peptalk, scoorde hij daarna 3 ippons!
Loek Kuijpers scoorde de ene na de andere ippon: O-soto gari, heupworpen en houdgrepen, t leek wel of hij examen aan het doen was. Hij werd kampioen in zijn poule.
Ook Lars en Sven Wijnakker scoorden mooie punten en wonnen al hun partijen in minder dan een minuut.

Collin Vink, Lucas van Helvoirt, Lars Bakx, Sander Loos en Siem Meijer stonden lekker te judoen wisten allemaal wel een potje te winnen. Zij veroverden een derde plek.

Het was een leuke en gezellige dag, en we hebben allemaal weer veel kunnen leren.

7 x goud, 3x brons voor Berlicumse judoka's. Het Tomoda toernooi was het toernooi van de maand maart. 16 Judoka's reisden af… Meer >