Nieuws en wedstrijdverslagen

2x brons bij Espoir onder 18

11 januari 2020
Quincy Alexandre Lelasseux en Vera Wandel brons.

Dit weekend staat het Espoir toernooi op de agenda, voorheen een meetmoment, nu alleen een zeer sterk internationaal toernooi, met 1600 judoka's, uit vele landen oa Amerika.

Quincy Alexandre en Jan Willem Bello kwamen uit in de klasse tot 73 kg. Quincy begon met een vrijloting en daarna 2 mooie ippon overwinningen. In de kwart finale verloor hij, na drie vrij snelle straffen op hansuke make. Via de herkansing wist hij eerst de Nederlander Holterman te verslaan. En in de partij om het brons scoorde hij 2 overtuigende waza ari's tegen een italiaan. Een mooie prestatie in deze poule met 49 deelnemers.
Jan willem won de eerste partij van een zwitser, maar verloor daarna van de latere nr 2. In de herkansing verloor hij helaas ook zijn parttij.

Vera Wandel had een vrijloting in de eerste ronde, won de tweede partij met een hele mooie ippon. In de halve finale verloor ze van de duitse NGUYEN, in een  houdgreep. Maar Vera herstelde zich goed en versloeg haar tegenstander om brons met een mooie ippon.

 Zoe en Dennis, verloren hun eerste partij en kregen geen herkansing.

Quin won de eerste partij, maar verloor de tweede, helaas kreeg hij geen herkansing.

Gwen had eerst een vrijloting en verloor daana van de latere nr 2. Zij kreeg wel herkansing en wist haar eerste partij te winnen. Zij eindigde als zevende.

Voor Tooske Kwaks was het het eerste toernooi in de U15, ze verloor de eerste partij van de latere nr 2. De herkansingspartij verloor ze helaas ook.

 
Judoclub Berlicum wil met alternatieve trainingen beginnen voor kinderen t/m 18 jaar. Het kabinet heeft besloten dat buiten sporten… Meer >
 

1 medaille bij NK-21,

08 maart 2020
Diana Saukel zilver op NK -21, beide andere dames 5de.  Meer >
 
www.judoberlicum.nl
6 Kampioenen, 6 tweede en 15 derde plaatsen. Meer >
 
www.judoberlicum.nl
1x goud  Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
07-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-01-2019 Meer >
 
 
22-12-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven