Nieuws en wedstrijdverslagen

2x Goud, 2x zilver en 1x brons bij Open Twentse

15 december 2019
www.judoberlicum.nl
Vera en Quin kampioen. 

Op zaterdag en zondag werd gestreden op de Open Twentse Kampioenschappen. De zaterdag is een meetmoment voor de judoka's tot 17 jaar. Dat brengt altijd extra spanning met zich mee. 

Vera Wandel won de eerste partij soepel. De tweede partij tegen Milou Hendriks werd een titanen strijd. In de golden score werd al een keer Hendriks als winnaar aangewezen, maar dit werd na overleg met de video scheidsrechter weer weggewoven, uiteindelijk was het Vera die een score wist te maken en de partij won. Ook de volgende partij moest Vera diep gaan maar werd uiteindelijk gewonnen. Na deze zware strijd een dik verdiende gouden medaille.

Zoe van der Burgt, begon met een vrijloting, en verloor de volgende partij. In de herkansing hervond ze zichzelf en won de eerste partij op ippon. De volgende partij tegen een sterke tegenstander liet Zoe er geen gras over groeien, ze knalde er vol in en ippon!!. De partij om het brons werd een titaten strijd, tegen de oudere en geroutineerde judoka. Zoe kreeg shido's voor buiten de mat stappen maar de ander maakte veel schijnaanvallen en werd daarvoor nauwelijks bestraft. Uiteindelijk werd Zoe buiten de mat geduwd en kreeg ze hansoke make. Jo was het hier niet mee eens en ging verhaal halen bij de video scheids..............De tegenstander had haar witte pak al aangetrokken voor de prijsuitrijking maar Zoe stond nog op de mat. De beslissing werd teruggedraaid en de partij ging weer verder. Hoewel er dubieuze acties waren werden er geen straffen meer gegeven. Aan de rand van de mat maakte Zoe een worp, maar kreeg in eerste instantie geen score, de tegenstander rolt door en Zoe kan houdgreep maken. Onder veel aanmoedigingen van clubgenootjes veroverde ze een bronzen plak.

Quin, vandaag in de -17 wist 2 potten te winnen en eindigde als 9e, dit gold ook voor Jan Willem. Voor Ijsbrand Kloover was het zijn eerste toernooi sinds enige tijd, hij stond lekker te judoen, maar won geen partij.

Lauke stond vandaag sterk te judoen, ze won de eerste op ippon, verloor de tweede met ippon van de latere kampioen. Via de herkansing kwam ze nog dicht bij het podium, ze verloor de strijd om het brons.

Op zondag kwamen de senioren en de jeugd tot 15 jaar in actie. 

Jan Verhoeven won 3 partijen met ippon maar verloor helaas de finale.

Ook Tooske Kwaks bereikte de finale bij de meisjes, maar ook zij verloor. Voor beiden een zilveren plak.

Quin was weer helemaal hersteld van zijn inspanningen van zaterdag, en wist al zijn partijen met ippon te winnen. Kampioen in de klasse tot 15 jaar. 

Een mooie prestatie op het laatste toernooi van het jaar. 

www.judoberlicum.nl

www.judoberlicum.nl
www.judoberlicum.nl
www.judoberlicum.nl
www.judoberlicum.nl

 
Beste leden,   Judoclub Berlicum volgt uiteraard de richtlijnen die door het RIVM en de JBN worden i.v.m. het corona virus. Dit… Meer >
 

Coronavirus

09 maart 2020
Beste judoka's, ouder(s)/verzorger(s),   Afgelopen vrijdag heeft het RIVM een nieuwe aanwijzing voor de inwoners van… Meer >
 

1 medaille bij NK-21,

08 maart 2020
Diana Saukel zilver op NK -21, beide andere dames 5de.  Meer >
 
www.judoberlicum.nl
6 Kampioenen, 6 tweede en 15 derde plaatsen. Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
07-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-01-2019 Meer >
 
 
22-12-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven