Nieuws en wedstrijdverslagen

heren -18 team 7e op NK

08 december 2019
Mooie prestatie voor nog jong team.

Op zaterdag voor dag en dauw vertrokken de judoka's uit Berlicum. De weging in Almelo was om 8 uur.

Er streden 18 teams mee om de medailles. In de eerste ronden mochten de heren strijden tegen het team van A7. Deze partij werd helaas met 5-2 verloren. Direct was ook duidelijk dat er zeer snel gestraft werd op deze mat en dat leverde al 2 verlies partijen op. 

In de tweede ronde tegen team 2 van Mahorokan/ slingerland werd gekozen voor een andere opstelling. Quin, Jelco, Dante en Quincy Alexandre wisten hun partijen te winnen, ook Jan Willem nu in de -81 won met ippon, met een mooie 5-2 overwinning naar de volgende ronde.

Hier stond het team van Amsterdam op ons te wachten, zij hadden ons in de strijd tegen Mahorokan geobserveerd en pasten ook hun team aan. De succes formule bleek ook nu weer te werken. Quin streed tegen Nico Staal, een tegenstander die hij goed kent, en die best lastig is. Met steeds aanvallend judo wist Quiin hem op 3 straffen te zetten, een goed begin. Jelco scoorde een mooie ippon. Dante kwam eerst een waza ari achter, gelukkig kon hij dit herstellen en won uiteindelijk met ippon. Quincy won met ippon met een mooie schouder worp. Jan Willem scoorde met go-uchi gari een waza ari en maakte het af met houdgreep. Ijsbrand mocht strijden in de plus klasse, hoewel jonger en lichter streed hij een mooie partij, die hij uiteindelijk verloor. Met wederom een 5-2 overwinning door naar de volgende ronde. In deze ronde mochten we tegen Ken Am Ju 1, die een sterke formatie op de mat hadden staan. Team Berlicum streed hard maar verloor de strijd met 7-0. 

Hiermee eindigde voor onze mannen het NK.

 
Beste leden,   Judoclub Berlicum volgt uiteraard de richtlijnen die door het RIVM en de JBN worden i.v.m. het corona virus. Dit… Meer >
 

Coronavirus

09 maart 2020
Beste judoka's, ouder(s)/verzorger(s),   Afgelopen vrijdag heeft het RIVM een nieuwe aanwijzing voor de inwoners van… Meer >
 

1 medaille bij NK-21,

08 maart 2020
Diana Saukel zilver op NK -21, beide andere dames 5de.  Meer >
 
www.judoberlicum.nl
6 Kampioenen, 6 tweede en 15 derde plaatsen. Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
07-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-01-2019 Meer >
 
 
22-12-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven