Nieuws en wedstrijdverslagen

Mooi Toernooi van de maand in Beek en Donk

24 november 2019
www.judoberlicum.nl
Tooske Kwaks, Vera Wandel en Quin Hulshof kampioen.

Het toernooi in Beek en Donk was toernooi van de maand. Helaas waren we niet met een hele grote groep, maar de prestaties waren er niet minder om. 

In de ochtend begonnen Luuk Heesbeen en Collin Vink. Beiden judoden in een poule en dus veel partijen. 
Luuk won de eerste van trainingsmaatje Loek Peters. Daarna wist hij nog 3 partijen te winnnen, vooral zijn sumi gaeshi was erg succesvol vandaag. Voor hem een mooie derde plek als belonging. 
Collin begon met een mooie ippon winst partij, daarna won hij helaas geen partijen meer, maar stond wel goed aanvallend te judoen en liet ook al mooie combinaties zien. 

In de volgende groep kwamen Quin Hulshof en Silas Brouwers in actie. Silas had al lang geen wedstrijden meer gedaan. Hij begon goed met 2 winst partijen en stond in de halve finale, hier kwam hij helaas in een houdgreep en verloor. Door naar de herkansingen: hier scoorde hij een dikke vette waza ari (eigenlijk een ippon) maar kreeg deze niet, en kwam vervolgens in een verwurging waardoor hij verloor. Een vijfde plek was het resultaat.

Quin kon lekker judoen en won dan ook alle partijen met mooie ippons. Hij werd kampioen.

Sem begon met een verlies partij, doordat haar ingezette heupworp werd overgenomen. na goeie tips van de coach wist ze in de volgende drie partijen wel een mooie combinatie O-goschi naar O-uchi-gari te maken en mocht uiteindelijk nog knokken om de tweede plek. Deze verloor ze helaas maar wel een zeer verdiende derde plek.

Vera Wandel deed vooral mee om wat nieuwe technieken uit te proberen en wedstrijd ritme te houden, ze won alle partijen op ippon. En werd kampioen.

Tooske Kwaks won ook in de voorrondes alle partijen met snelle ippons, in de finale was een taaiere tegenstander, maar in de laatste minuut wist Tooske met een fraaie uchi mata een ippon te scoren.

Aaron van Osch verloor zijn eerste partij. Daarna stond hij heel goed aanvallend en snel te judoen en kon al zijn tegenstanders verrassen met zijn schouderworp of lage Go-uchi-gari (Kleine beenhaak). Hij streed in een poule en had wel 5 partijen, voor hem een mooie tweede plek.

Mike vd Leij judode in een poule, dus lekker wat wedstrijden om te oefenen, hij bleef net buiten het podium.

Jan Willem verloor de eerste op waza ari, won er twee met snelle ippons. In de derde partij maakte hij een actie, waarbij beide judoka's op hun zij vielen, maar waarvoor door de arbitrage een ippon voor de tegenstander werd gegeven. Ook voor hem een vijfde plek.
 

 
www.judoberlicum.nl
Mooie prestatie voor deze eerste jaars U18 judoka. Meer >
 
www.judoberlicum.nl

100% score bij ZNK -18!

16 februari 2020
11 judoka's geplaatst voor NK -18 ! Meer >
 
www.judoberlicum.nl
Ijsbrand Kloover Zilver en Tenzin van Osch brons. Meer >
 
www.judoberlicum.nl
Brons voor Vera Wandel bij eerste European Cup Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
07-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-01-2019 Meer >
 
 
22-12-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven