Nieuws en wedstrijdverslagen

8 Medailles bij Residentie toernooi

10 november 2019
3x goud, 2x zilver en 3x brons

Het Residentie toernooi in Den Haag is een sterk bezet toernooi over 2 dagen. 

Op zaterdag was het de jeugd -12,-15 en de senioren die de mat op mochten.
In de eerste twee klassen helaas geen medailles, maar de senioren wisten goed te scoren.

Lois van Lijssel en Tyl van Gestel wonnen al hun partijen overtuigend en werden kampioen.

Diana Saukel en Jan Verhoeven bereikten probleemloos de finale, maar konden hun zege toer niet voortzetten, zij gingen met een zilveren medaille naar huis.
Dante Haurissa kwam uit in dezelfde klasse als Jan en veroverde hier een bronzen plak.

Op zondag is het toernooi een meetmoment voor de -17: de prijwinnaars scoren punten om uitgezonden te worden namens de judobond.

Vera Wandel mocht de eerste partij aantreden tegen de Nederlands Kampioen -18 jaar, twee weken geleden in Frankfurt wist ze haar al te verslaan, dus Vera ging meteen weer sterk van start en slaagde ook vandaag om van deze tegenstander te winnen. Daarna lag de weg naar de finale open, en Vera liet deze kans niet lopen: ze won al haar partijen en eiste het goud op in de lichtste dames klasse.

Daarna was Zoe van de Burgt aan de beurt, ook zij mocht de spits afbijten tegen de Nr 1 van Nederland, en ze won!. Helaas verloor ze later in de halve finale, maar in de herkansing om brons herstelde ze zich goed en pakte de plak.

Daarna kwamen de heren: Quincy Alexandre won de eerste partij met  een snelle ippon, de tweede werd op straffen verloren. Daarna won Quincy met mooi judo 7 partijen op rij met ippon en veroverde alsnog het brons. 
Brons gloorde ook voor Jan Willem Bello: hij had een vrijloting en won daarna 2 partijen met ippon. In de halve finale kwam hij op achterstand, maar scoorde daarna zelf een vette waza ari,hij kreeg niet de kans het af te maken met houdgreep. Uiteindelijk verloor hij na een partij van 12 minuten op straffen. Deze judoka won later de finale. Vrijwel direct na deze verlies partij moest Jan Willem strijden om brons, maar deze partij verloor hij helaas.

 

 
Beste leden,   Judoclub Berlicum volgt uiteraard de richtlijnen die door het RIVM en de JBN worden i.v.m. het corona virus. Dit… Meer >
 

Coronavirus

09 maart 2020
Beste judoka's, ouder(s)/verzorger(s),   Afgelopen vrijdag heeft het RIVM een nieuwe aanwijzing voor de inwoners van… Meer >
 

1 medaille bij NK-21,

08 maart 2020
Diana Saukel zilver op NK -21, beide andere dames 5de.  Meer >
 
www.judoberlicum.nl
6 Kampioenen, 6 tweede en 15 derde plaatsen. Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
07-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-01-2019 Meer >
 
 
22-12-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven