Nieuws en wedstrijdverslagen

1x zilver en 2x brons in Warschau

29 september 2019
www.judoberlicum.nl
Vera Wandel zilver, Lauke en Diana brons.

Met een groep van 12 judoka's zijn coaches Jo en Lizzy Gevers afgereisd naar Polen om daar te strijden op de sterk bezette toernooi. In sommige gewichtsklasses doen er meer dan 70 judoka's mee.

Op zaterdag wist Lauke Brouwers in de klasse tot 18 een bronzen plak bij de dames te veroveren. ze won de eerste partij van een poolse, de tweede partij werd helaas verloren. In de herkansing wist ze zich goed te herstellen en won 3 partijen op rij en veroverde daarmee het brons. Op zondag streed Lauke ook nog in de klasse tot 21 jaar, hier wist ze op de zevende plek te eindigen, wat een mooi diploma opleverde.

Diana had er voor gekozen om niet naar het NK te gaan maar internationale ervaring op te doen in Polen. Ze verloor in de voorrondes van de latere kampioen. In de strijd om het brons versloeg ze haar Nederlandse tegenstander.

Vera Wandel wist in de voorrondes te winnen van twee poolse en een tsjechische dame. In de finale moest ze in de zweedse tegenstander haar meerdere erkennen, echter een ziilveren medaille is een mooie prestatie op dit sterke toernooi.

Yonathan van Stroe belandde met een vijfde plek net naast het podium. Ook Tenzin van Osch was met een vierde en een zevende plek dicht bij een medaille.

 

 
Judoclub Berlicum wil met alternatieve trainingen beginnen voor kinderen t/m 18 jaar. Het kabinet heeft besloten dat buiten sporten… Meer >
 

1 medaille bij NK-21,

08 maart 2020
Diana Saukel zilver op NK -21, beide andere dames 5de.  Meer >
 
www.judoberlicum.nl
6 Kampioenen, 6 tweede en 15 derde plaatsen. Meer >
 
www.judoberlicum.nl
1x goud  Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
07-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-01-2019 Meer >
 
 
22-12-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven