Nieuws en wedstrijdverslagen

2x goud en 3x brons op Bushi Open

14 september 2019
www.judoberlicum.nl
Vera Wandel en Zoe van der Burgt Kampioen, brons voor Quincy Alexandre Lelasseux, Lauke Brouwers en Mike van der Leij.

Het Bushi Open judotoernooi is het eerste toernooi voor de individuele wedstrijd jeugd.
Het was dan ook een sterk bezet toernooi met judoka's uit heel Nederland.

Vera Wandel, in een nieuwe gewichtsklasse, begint sterk en wint al haar partijen op ippon.

Zoe begint met een mooie ippon overwinning met O soto maki komi, ook de volgende partijen worden overtuigend gewonnen. Een mooi begin vanhet seizoen.

Quincy Alexandre begint met een winst partijen met  een mooie ippon, hij verliest vervolgens van de nr 2 van Nederland. Dan wacht hem de lange weg via de herkansingen. Zijn eerste partij is daar een taaie wedstrijd, tegen een sterk defensieve judoka, hoewel constant in de aanval, krijgt Quincy 2 straffen vanwege verkeerde pakking. Halverwege scoort hij een waza ari met schouderworp en in de laatste minuut van de wedstrijd lukt dat nogmaals. Daarna volgen nog 3 wedstrijden, die hij allemaal snel weet te beslissen, en verovert hij het brons.

Lauke wint de eerste partij omdat de tegenstander hansoke make krijgt wegens passiviteit, de tweede partij werd verloren, via de herkansing weet ook Lauke nog een bronzen plak te pakken.

Mike van der Leij, heeft nog niet veel ervaring op grote toernooien. Dus een spannende dag, op deze toernooien gaat het er toch wat steviger aan toe dan bij de regiotoernooien. Hij was ingedeeld in een poule, begon met twee verlies partijen, maar wist de laatste partij met een houdgreep winnend af te sluiten. Ook voor hem een mooie bronzen plak en nog veel belangrijker: veel ervaring opgedaan.

In de ochtend streden ook Jan Willem Bello en Dennis van der Zanden, beiden in een grote poule. Jan Willem begon met een hele mooie ippon overwinning door Ushiro Goshi. In de tweede partij verloor hij nipt, van de latere nr drie. De herkansingspartij kort erna verloor hij in de laatste seconden. Dennis verloor de eerste partij, daarna wist hij in de herkansing twee mooie ippons te scoren. Hij eindigde als 7de. 

Quin Hulshof begon goed met een mooie ippon overwinning, hij verloor de tweede partij in de golden score, na een zeer taaie partij. In de herkansing won hij de eerste gemakkelijk, de tweede partij werd ook weer een lange, Quin kwam eerst op achterstand maar haalde die enkele seconden voor tijd terug. In de golden score kone Quin uiteindelijk de partij met ippon afmaken. De partij om het brons werd na deze zware partijen helaas nipt verloren, een vijfde plek in dit sterke veld.

Gwen van Nuland streed in een dames poule maar wist geen partij te winnen.

 

 
Judoclub Berlicum wil met alternatieve trainingen beginnen voor kinderen t/m 18 jaar. Het kabinet heeft besloten dat buiten sporten… Meer >
 

1 medaille bij NK-21,

08 maart 2020
Diana Saukel zilver op NK -21, beide andere dames 5de.  Meer >
 
www.judoberlicum.nl
6 Kampioenen, 6 tweede en 15 derde plaatsen. Meer >
 
www.judoberlicum.nl
1x goud  Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
07-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-01-2019 Meer >
 
 
22-12-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven