Nieuws en wedstrijdverslagen

Goede start van het wedstrijd seizoen: 7 judoka’s verdienen een ticket voor NK senioren.

08 september 2019

Het eerste toernooi voor de senioren is meteen het kwalificatie toernooi voor het Nederlands kampioenschap. Via het NKT, plaatsen de eerste acht zich voor het NK op 29 september in Almere.


In de klasse tot 57 streden Lois van Lijssel en Esmeralda Puts, zij bereikten beiden de halve finale. Lois wist deze te winnen, en mocht daarna tegen Lo a Noe, die gewonnen had van Puts. In de finale was deze judoka ook te sterk voor van Lijssel en versloeg haar met ippon. Esmeralda kwam via de herkansing nog sterk terug en behaalde een bronzen plak.
 

Leonie van Gastel kwam uit bij de dames tot 70 kilo, altijd een druk bezette gewichtsklasse, zij verloor haar eerste partij maar wist via de herkansing beslag te leggen op een zevende plek en dus een ticket voor het NK.
 

Bij de heren tot 66 kg wist Jari Vorstenbosch 3 partijen op rij te winnen met ippon, hij verloor de halve finale op waza ari, maar haalde daarna overtuigend het brons binnen. Jan Verhoeven begon met een winst partij maar wist niet tot de laatste 8 door te dringen.
 

Bobby Goedhart, vorig jaar nog derde op het NK, verloor zijn eerst partij van de latere kampioen, via de herkansing, waar hij 4 mooie ippons scoorde, wist ook hij zich nog te plaatsen voor het NK. Tyl van Gestel eindigde een klasse hoger als 12e.
 

Yonathan van Stroe, mocht ook na een verlies partij, direct naar de herkansing, hier wist hij zich goed te herstellen en eindigde als vijfde.
 

In een aantal klassen waren minder dan 8 deelnemers, deze zijn dus automatisch geplaatst voor het NK, dit zijn Suzanne Zegers en Diana Saukel.

 


 
www.judoberlicum.nl
Vera Wandel en Zoe van der Burgt Kampioen, brons voor Quincy Alexandre Lelasseux, Lauke Brouwers en Mike van der Leij. Meer >
 
www.judoberlicum.nl
Lois van Lijssen en Yonathan van Stroe werden uitgezonden naar het EK studenten, op 1 en 2 augustus in Zagreb. Meer >
 
www.judoberlicum.nl
Judoclub Berlicum 7de in eindklassement Sindelfingen.   Meer >
 
www.judoberlicum.nl

Geslaagde clubdag

15 juni 2019
Prachtig weer, mooi Judo, gezellige drukte en een koninklijk tintje. Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
07-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-01-2019 Meer >
 
 
22-12-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven