Nieuws en wedstrijdverslagen

Geslaagde clubdag

15 juni 2019
www.judoberlicum.nl
Prachtig weer, mooi Judo, gezellige drukte en een koninklijk tintje.

Benny van de Broek Lid in de orde van Oranje Nassau.

Op zondag 16 juni 2019, waren een groot deel van de leden en de vrijwilligers aanwezig in en om de Moerkoal voor de jaarlijkse clubdag.
 

Deze dag staat in het teken van het gezellig samenzijn en terugkijken op het afgelopen jaar, daarnaast wordt er gestreden om de titel van clubkampioen in de verschillende leeftijd - en gewichtsklassen. Door de activiteiten commissie wordt ook elk jaar een spel, bootcamp of speurtocht georganiseerd.
 

Een hoogtepunt is ook elk jaar de teamcompetitie waar 4 teams, dit keer onder leiding van trainers: Benny van de Broek, Jari Vorstenbosch en Hans de Reuver en het team van de nieuwe voorzitter Stefan de Gelder tegen elkaar streden. De aanwezige judoka’s van groot naar klein doen hieraan mee en moedigen elkaar luidkeels aan. Het team van Benny werd dit jaar kampioen.
 

Na de wedstrijden volgde de huldiging van de kampioenen, het was weer een hele rij. Daarna de bekend making van de nieuwe A selectie leden en het uitreiken van de stimulansprijs, die dit jaar naar Bryan van Oort ging.

Hierna werden Benny en zijn vader Willy naar voren geroepen en bedankt voor hun jarenlange inzet in het bestuur van de club. Benny verzorgt nog wekelijks judolessen en was 25 jaar voorzitter van de club. Willy is al 43 jaar betrokken als bestuurslid, vrijwilliger en bekleedde verschillende functies. Vooral was hij jarenlang het gezicht dat iedereen als eerste tegenkwam als je voor het eerst kwam judoën.

Plotseling kwam daar ook de locoburgemeester van de gemeente Den Bosch naar voren.

Benny, die in maart de voorzittershamer had doorgegeven, ontving een koninklijke onderscheiding voor zijn jarenlange inzet in het bestuur, zijn betrokkenheid bij de ontwikkeling van beweegprogramma’s voor kinderen en ouderen. Ook gaf Benny les aan vluchtelingen en gehandicapten en was tevens mede initiator bij de opzet van de Moerkoal te Middelrode in de huidige vorm.

Zijn vader Willy kreeg uit handen van de judobond een speciale onderscheiding omdat hij naast zijn inzet voor de eigen vereniging ook lang hand en span diensten voor de judobond deed. Daarna was er tijd voor taart en receptie en bleef het nog heel lang gezellig in en om de Moerkoal.


 
Judoclub Berlicum wil met alternatieve trainingen beginnen voor kinderen t/m 18 jaar. Het kabinet heeft besloten dat buiten sporten… Meer >
 

1 medaille bij NK-21,

08 maart 2020
Diana Saukel zilver op NK -21, beide andere dames 5de.  Meer >
 
www.judoberlicum.nl
6 Kampioenen, 6 tweede en 15 derde plaatsen. Meer >
 
www.judoberlicum.nl
1x goud  Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
07-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-01-2019 Meer >
 
 
22-12-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven