Nieuws en wedstrijdverslagen

3 x Goud in Venray.

02 juni 2019
www.judoberlicum.nl
Golden girls in Venray: Goud voor Diana, Lois en Esmeralda. 

De eerste prachtig hete zomerdag en er werd nog volop gejudood, Dat was dus wel zweten.

De wedstrijd selectie was in Venray voor dag 2 van dit sterke internationale toernooi. Jan en Dennis mochten beginnen maar wisten beiden geen partij te winnen.

Quincy Alexandre, met zijn nieuwe zwarte band, won de eerste partij met sode tsuri gomi goshi, de tweede partij werd helaas verloren met ippon. In de herkansing herstelde hij goed en won drie partijen op rij met ippon. Nu mocht hij gaan strijden om brons, in eerste instantie kwam hij op een waza ari voorsprong tegen de engels man. Deze wist echter ook een waza ari te scoren, maar met nog minder dan een minuut op de klok gooide hij Quincy met een offerworp. In dit sterke deelnemersveld met deze grote poule een mooie prestatie.

Ook Lauke Brouwers begon goed, ze won de eerste partij omdat de tegenstander wegens blessure opgaf. De tweede partij werd helaas snel verloren. Maar ook Lauke had de spirit weer goed te pakken in de herkansing won ze 2 partijen op rij met ippon. Hiermee wist ook zij zich te plaatsen voor de wedstrijd om het brons. Ze werd in deze partij geworpen met een o uchi gari (binnenwaartse haak) en kwam daarna in een houdgreep. Een vijfde plek net naast het podium maar wel  goed gewerkt.

De dames Diana Saukel, Lois van Lijssel en Esmeralda Puts hielden het hoofd koel ondanks de hitten en veroverden het goud. 

Diana vloerde in de finale haar belgische  tegenstander met een mooie voor- achter combinatie. 

Esmeralda maakte ook de mooiste combinaties en scoorde de ene na de andere ippon. 

Lois kwam in de finale even op een waza ari achterstand, maar wist aan het eind van de partij nog een ippon te scoren met uchi mata

Tyl van Gestel verloor de eerste partij van een Belg met schouder worp, de tweede partij won hij omdat de tegenstander drie straffen kreeg voor passiviteit. De derde partij werd helaas verloren. Hij eindigde als 7de.

 
Ivm een activiteit in de Moerkoal worden de trainingen van zaterdag 26 oktober tm zaterdag 2 november verplaatst naar de ruimte boven… Meer >
 
www.judoberlicum.nl

Regio toernooi Veghel

13 oktober 2019
Mooi judo en gezellige sfeer. Meer >
 
www.judoberlicum.nl
De wedstrijd selectie was afgereisd naar Emmen om te strijden op de Open Drentse. Het toernooi kende een sterke internationale… Meer >
 
www.judoberlicum.nl
Deze promotie werd hem verleend voor zijn inzet als trainer coach en zijn eigen prestaties als judoka. Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
07-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-01-2019 Meer >
 
 
22-12-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven