Nieuws en wedstrijdverslagen

Girlpower in Lommel

15 april 2019
www.judoberlicum.nl
Vera Wandel en Suzanne Zegers Kampioen.


10 judoka's uit de wedstrijd groep waren afgereisd naar dit toernooi. 
 
In de vroege ochtend traden 4 judoka’s van Berlicum aan om op de 29ste editie van Soeverein Judocup te strijden. Dit groot internationaal toernooi trekt vooral deelnemers uit buurlanden van Belgie en Nederland zoals Frankrijk, Luxemburg, Duitsland en Engeland. Zoe, Vera, Quin en Silas. 

Silas had een moeilijke start en verloor zijn eerste wedstrijd. Doordat alle vier tegelijkertijd begonnen, was het nog een opgave alles te volgen.

Vera en Zoe streden op dezelfde mat. Het toernooi staat goed aangeschreven en het deelnemersveld liet een sterke bezetting zien. Zoe ging fluitend door naar de finale, maar daar trof ze een sterke links spelende judoka. Net zoals bij vele judoka’s geeft dit problemen en het lukt Zoe niet dit onder controle te krijgen waardoor ze, toch tevreden, met de zilveren beker naar huis mocht. Quins poule was zo mogelijke nog sterker. Na een bijna 8 (!) minuten durende wedstrijd, die hij wel met een vol ippon afsloot, zat er toch aardig wat vermoeidheid in de benen. In de strijd om brons lukte het niet om een tomoe-nage te parreren waardoor hij naast het brons greep. Maar, hij gaat zeker met een mooi leermoment naar de komende trainingen. Vera begon direct tegen zeer technische Waalse Camille. 2 weken geleden verloor ze er nog van, nu bleek Vera de sterkste. Na de halve finale stond ze in de finale tegen de voor haar bekende duitse Katharina. Altijd moeilijk en zeer gevaarlijk in het grondwerk. Maar de looptrainingen op zaterdag hebben effect, want in de GoldenScore bleek haar conditie het beste, scoorde een puntje en ging er zo met de eerste prijs vandoor.

 


 Ook Suzanne Zegers  wist al haar partijen te winnen en werd kampioen.

Lois van Lijssel knokte zich ook naar de finale, maar moest daar de winst laten aan een andere Nederlandse Judoka, ze behaalde een tweede plek.

Bij de heren wist Quincy Alexandre Lelasseux ook al zijn partijen te winnen met mooi technisch judo.


 

www.judoberlicum.nl
www.judoberlicum.nl
www.judoberlicum.nl
www.judoberlicum.nl

 
Judoclub Berlicum wil met alternatieve trainingen beginnen voor kinderen t/m 18 jaar. Het kabinet heeft besloten dat buiten sporten… Meer >
 

1 medaille bij NK-21,

08 maart 2020
Diana Saukel zilver op NK -21, beide andere dames 5de.  Meer >
 
www.judoberlicum.nl
6 Kampioenen, 6 tweede en 15 derde plaatsen. Meer >
 
www.judoberlicum.nl
1x goud  Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
07-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-01-2019 Meer >
 
 
22-12-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven