Nieuws en wedstrijdverslagen

Internationale successen

07 april 2019
www.judoberlicum.nl
2x Brons in Duisburg, 11e in Teplice.

In Duisburg stonden 3 judoka’s op de mat bij het ITU -16, een zeer sterk meetmoment in Duitsland.

In alle gewichtsklassen stonden de nationaal kampioenen uit duitsland en de beste van de districten op de mat. aangevuld met internationale judoka's uit Engeland, Luxemburg, Roemenie, Belgie en Nederland


Tenzin van Osch begon als eerste in de klasse -37. Na de weging werden per gewichtsklasse 4 judoka’s als steekproef opnieuw gewogen. Tenzin werd eruit gehaald voor de steekproef en moest opnieuw op de weegschaal. Uiteraard voor deze superlichtgewicht geen enkel probleem.

Hij begon, na een vrijloting, zijn eerste partij tegen een Engelsman deze werd met verwurging gewonnen. De tweede partij ging lang gelijk op maar ook deze won Tenzin met verwurging. In de halve finale verloor hij na een zware strijd op waza-ari van de latere kampioen. In de herkansing voor brons ook een lange partij, waarin geen van beiden wist te scoren. Uiteindelijk na 1.30 golden score wist Tenzin een Waza ari te scoren.


Dennis van der Zanden kwam uit in het middag programma, hij verloor helaas de eerste partij en mocht niet herkansen.


Jan-Willem Bello moest heel lang wachten, zijn poule zat op de mat waar ook alle finale wedstrijden van de ochtend werden gedraaid. Zijn poule werd daardoor stil gelegd. Jan Willem had de eerste ronde vrijgeloot en alle partijen duurden heel lang. Hij streed in een poule met 31 judoka’s.

Zijn eerste partij won hij door eerst een waza ari te scoren en daarna met een houdgreep de partij af te maken. In de derde ronde versloeg hij zijn tegenstander met een mooie ko-soto-gari. In de halve finale stond hij tegen de Nr. 2 van Duitsland onder 18. Jan-Willem kreeg 2x een waza ari score tegen. Hij mocht gaan strijden voor brons, dit werd een partij tegen Baschin uit Berlijn. Jan-Willem scoorde zeer snel een ippon met Seoi-nage op 2 knieen.

Op zondag hebben Tenzin en Jan-Willem ook nog deelgenomen aan de trainingsstage.


Europa Cup Teplice

Jan Verhoeven was met coach Jo Gevers afgereisd naar Tsechie, hij streed in de Europa cup. Hij streed in een poule met 82 judoka’s en wist hier een 11e plaats te halen. Hij won enkele partijen met ippon en verloor uiteindelijk van de nummer 2 en 3. Een mooie ervaring en goed resultaat voor zijn 2de europa cup toernooi.

www.judoberlicum.nl
www.judoberlicum.nl
www.judoberlicum.nl

 
www.judoberlicum.nl
Mooie prestatie voor deze eerste jaars U18 judoka. Meer >
 
www.judoberlicum.nl

100% score bij ZNK -18!

16 februari 2020
11 judoka's geplaatst voor NK -18 ! Meer >
 
www.judoberlicum.nl
Ijsbrand Kloover Zilver en Tenzin van Osch brons. Meer >
 
www.judoberlicum.nl
Brons voor Vera Wandel bij eerste European Cup Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
07-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-01-2019 Meer >
 
 
22-12-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven