Nieuws en wedstrijdverslagen

4x goud en 1x zilver in Geldrop.

Quin Hulshof, Zoe van der Burgt, Quincy Alexandre Lelasseux en Tooske Kwaks Kampioen.

Vandaag, zondag 31 maart werd voor de 11e keer het Nationaal judotoernooi in Geldrop georganiseerd. Zo vlak voor het NK -15 nog een lekker toernooi om wat partijen te draaien als voorbereiding voor volgend weekend.

De Dames mochten de spits afbijten: zowel Zoe als Tooske wonnen alle partijen met ippon. Zoe was weer goed op dreef met haar sankaku's.

De tweede ronde waren de heren -18. Quincy had in de eerste ronde een Bye, won twee partijen met snelle ippons. En ook de finale werd overtuigend gewonnen.

Jan-Willem begon met een mooie ippon overwinning, scoorde in de tweede partij ippon met een mooie sankaku. In de halve finale kwam hij eerst op achterstand, scoorde vervolgends de gelijkmaker en maakte dit 30 seconden voor tijd netjes af met nog een waza ari. In de finale verloor hij helaas na een mislukte overname.

Tenzin van Osch vocht als geen ander maar het grote gewichts verschil maakt het op dit moment erg lastig voor hem.

Bij de heren -15 liet ook Quin Hulshof zien in goede vorm te zijn. Hij won al zijn partijen met ippon.
Bryan van Oorst komt sinds kort ook uit in deze klasse, hij wist helaas geen partijen te winnen, maar heeft toch weer ervaring opgedaan.

In de Litserborch in Den Dungen werd vandaag gestreden op 3 matten. 7 Judoka's van judoclub Berlicum kwamen ondanks het mooie weer… Meer >