Nieuws en wedstrijdverslagen

4 Judoka’s verdienen een ticket voor NK tot 15 jaar

3x Goud en 1x brons bij ZNK

In Gilze werd vandaag gestreden om de medailles voor het Zuid Nederlands Kampioenschap tot 15 jaar. Hier werden 4 medailles behaald: 3x goud, 1x brons.

De dames mochten de dag openen. Vera Wandel won al haar partijen met ippon en werd kampioen in de lichtste klasse.

Gwen van Nuland verloor de eerste partij van de latere kampioen, ze wist zich goed te herstellen en won twee partijen op rij met ippon. Toch nog een bronzen medaille en een ticket voor het NK.

Zoe van der Burgt had de eerste ronde een vrijloting, kon dus mooi alle tegenstanders bestuderen. Ze won vervolgens al haar partijen overtuigend met ippon.

Quin Hulshof begon met twee winst partijen op ippon, in de finale trof hij een eveneens ervaren judoka, hij wist de partij uiteindelijk op waza ari te winnen.

Deze 4 judoka’s zullen op 7 april deelnemen aan het NK in Leek.

De organisatie kijkt met een tevreden gevoel terug op ons eigen Berlicum Open judo toenrooi. Om 7:45 zaten de eerste vrijwilligers al… Meer >