Nieuws en wedstrijdverslagen

Goud, Zilver en Brons bij Sprokkel toernooi

13 februari 2019
www.judoberlicum.nl
Quincy-Alexandre verovert goud in Rijen

In de ochtend begonnen de jongere judoka's. Tooske Kwaks begon met een mooie ippon overwinning op uchimata. De tweede partij werd haar aanvallend judo niet beloond, beide judoka's kregen geen score op het bord, en de arbitrage wees de tegenstander aan als winnaar. In de herkansing pakte ze de draad weer op en won de volgende partij snel op ippon. De partij voor brons kwam ze eerst op achterstand, maar scoorde later waza ari gevolgd door nog een waza ari door houdgreep.

Gwen van Nuland stond goed aanvallend te judoen maar verloor nipt haar partijen.

Iwan van der Aa voor het eerst in de klasse tot 15 jaar moest hier nog even wennen, de overgang van de -12 naar de -15 is voor iedereen lastig: tegenstanders die 2 jaar ouder en sterker zijn.

Quincy-Alexandre kwam uit in een poule, hij mocht 5 partijen judoen en wist ze alle met zijn specialiteit: Sode Tsuri te winnen.

Lauke Brouwers verloor de eerste partij, ook zij judode in een poule, de tweede partij werd eenvoudig gewonnen. De derde partij was een hele lange, waarbij de tegenstander op straffen liep, Lauke kwam eerst voor maar later scoorde ook de tegenstander, in de golden score kreeg de tegenstander uiteindelijk Hansokumake, ze werd gediskwalificeerd. Omdat de dames in de poule evenveel punten hadden moesten ze nog een keer tegen elkaar. Wederom een taaie strijd met weinig aanvallend judo van de tegenstander, die weer straffen kreeg. Uiteindelijk maakte ze weer een maki komi techniek die door de scheidsrechter gewaardeerd werd met ippon. Lauke heeft hard gewerkt maar zag het goud aan haar neus voorbij gaan.

Pepijn en Jan Willem zaten in dezelfde poule. Peoijn wist de eerste partij te winnen met houdgreep. Jan Willem begon met een vrijloting en mocht de volgende partij tegen Ethan van Wijk. In Gemert wist hij deze tegenstander nog met volpunt te verslaan. Hij kwam op voorsprong maar liep in de laatste seconden op een ippon. Ook de herkangspartij werd verloren. Ook Pepijn kwam niet op het erepodium.


Europa Cup

Op zaterdag streden Jan Verhoeven en Dante Haurissa in Italie op het europacup toernooi. Beiden wonnen de eerste partij,  verloren de tweede en kregen helaas geen herkansing. 

 
www.judoberlicum.nl
Mooie prestatie voor deze eerste jaars U18 judoka. Meer >
 
www.judoberlicum.nl

100% score bij ZNK -18!

16 februari 2020
11 judoka's geplaatst voor NK -18 ! Meer >
 
www.judoberlicum.nl
Ijsbrand Kloover Zilver en Tenzin van Osch brons. Meer >
 
www.judoberlicum.nl
Brons voor Vera Wandel bij eerste European Cup Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
07-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-01-2019 Meer >
 
 
22-12-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven