Nieuws en wedstrijdverslagen

6 medailles bij Espoir toernooi

13 januari 2019
www.judoberlicum.nl
1x goud, 3x zilver en 2x brons. Prachtige prestatie

Het Espoir is een sterk bezet toernooi met ook dit jaar veel goede internationale deelnemers.

Op zaterdag morgen begonnen de -18 heren. Jan Verhoeven begon met 4 ippon overwinneningen en bereikte daarmee de halve finale. Hier trof hij Mats Koolmoes, een tegenstander die hij goed kent, en die aan elkaar gewaagd zijn. De strijd ging gelijk op waarbij beide heren wat balansverstoringen konden maken, maar niet tot scoren kwamen. In de golden score kwam Koolmoes met een schouderworp aanval, waarna Jan zijn favoriete sankaku (verwurging met de benen) kon aanzetten. Hij kon dit keurig uitbouwen naar een muurvaste houdgreep, en kon zo rustig wachten op de bel. In de finale tegen Nanco Krijthe, ook geen onbekende, deze partij werr helaas verloren, maar een zilveren medaille in zo'n grote poule, maar liefst 76 deelnemers is een geweldige prestatie.

Ook Dante Haurissa begon sterk met 4 ippon overwinningen. In de kwart finale trof hij Laurens Wilms, deze partij werd helaas verloren. Dante wist  in de herkansing het hoofd koel te houden en versloeg de Belgische Nicolas Dierikx met ippon.

Vera Wandel kwam uit bij de dames tot 15 jaar, ze won in de voorronden al haar partijen met ippon, tegen sterke buitenlandse deelnemers. De finale was een Nederlands onderonsje, die ook door Vera op Ippon werd gewonnen.

Kelly van der Burgt kwam uit bij de dames tot 18 jaar, ze maakte een goede start met 4 ippon overwinningen bereikte ze de halve finale. Hier verloor ze van de Belgische. In de herkansingen wist ze ook de stijd om het brons te winnen.

Op zondag was het de beurt aan de -21 Yonatha van Stroe en Diana Saukel. Yonathan begon met 2 ippon overwinningen, de derde partij won hij op waza ari, in de finale, een Nederlands onderonsje moest hij het hoofd buigen voor de judoka uit Noord Holland. Uiteindelijk voor hem een zilveren medaille.


Diana Saukel won 3 partijen op rij met ippon, in de finale moest ze haar meerdere erkennen in de Francaise. Een mooie zilveren medaille voor haar. 

 
www.judoberlicum.nl
Mooie prestatie voor deze eerste jaars U18 judoka. Meer >
 
www.judoberlicum.nl

100% score bij ZNK -18!

16 februari 2020
11 judoka's geplaatst voor NK -18 ! Meer >
 
www.judoberlicum.nl
Ijsbrand Kloover Zilver en Tenzin van Osch brons. Meer >
 
www.judoberlicum.nl
Brons voor Vera Wandel bij eerste European Cup Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
07-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-01-2019 Meer >
 
 
22-12-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven