Nieuws en wedstrijdverslagen

vier maal goud op residentie toernooi

12 november 2018
www.judoberlicum.nl
Tooske, Yonathan, Zoe en Vera kampioen.

Het Residentie toernooi is een sterk bezet toernooi over 2 dagen. Op zondag is het een meetmoment voor de -18. Alle andere categorien judoen op zaterdag.

Zoe stond sterk te judoen en won alle partijen in de voorronden op vol ippon. In de finale tegen Noa Janssen was het een taaie partij die Zoe door aanvallen judo uiteindelijk wist te winnen.

Tooske won ook al haar parijten met ippon, met mooi judo werd ze overtuigend kampioen.

Yonatan zijn poule werd samengevoegd met de senioren, er werd een poule gedraaid. Yonathan won al zijn partijen op ippon.

Tenzin van Osch was ook goed op dreef, hij bereikte de finale maar wist deze niet te winnen, hij moest genoegen nemen met het zilver.

Ook Jan Willem Bello bereikte de halve finale met ippon overwinningen, hier kwam hij op waza ari voorsprong maar kreeg aan het einde een tegenscore. In de herkansing wist hij zijn tegenstander in een stevige houdgreep te houden en veroverde zo nog het brons.

Op zondag waren er veel hele grote poules. Voor een aantal judoka's was het de eerste keer in de -18, nieuwe regels en een langere wedstrijd tijd, dat is toch weer effe wennen. De meeste judoka's hebben meerder partijen kunnen maken. 
Dante Haurissa was heel goed op dreef: won enkele partijen achterelkaar op ippon, de halve finale werd helaas verloren en daarna ook de partij om het brons, een vijfde plek in zo'n grote poule, is op zich een mooie prestatie.

 
Judoclub Berlicum wil met alternatieve trainingen beginnen voor kinderen t/m 18 jaar. Het kabinet heeft besloten dat buiten sporten… Meer >
 

1 medaille bij NK-21,

08 maart 2020
Diana Saukel zilver op NK -21, beide andere dames 5de.  Meer >
 
www.judoberlicum.nl
6 Kampioenen, 6 tweede en 15 derde plaatsen. Meer >
 
www.judoberlicum.nl
1x goud  Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
07-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-01-2019 Meer >
 
 
22-12-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven