Nieuws en wedstrijdverslagen

Prijzenregen bij Regiotoernooi Boekel

11 november 2018
www.judoberlicum.nl

Veel mooi judo en stevige onderlinge strijd.


Afgelopen zondag werd er door Judoclub Boekel een Regiotoernooi georganiseerd. Regiotoernooien zijn onderlinge toernooien bij clubs uit de regio waarbij het doel is om kennis te maken met de wedstrijdsport op een ontspannen manier.

Judoclub Berlicum nam met 16 judoka's deel aan het toernooi, verdeeld over 3 groepen.

Thom Greve, Fenne Vink en Loek Kuijpers waren ingedeeld in dezelfde poule. Loek wist al zijn partijen, waarvan 2 keer met een houdgreep, met ipon te winnen en werd kampioen. Ook Thom en Fenne wisten punten te scoren en eindigden als 2e en 3e.

Ook Bram van den Akker, Jurre Griek en Lucas van Helvoirt waren in dezelfde poule ingedeeld. In een spannende strijd waarin Bram en Jurre erg aan elkaar gewaagd waren. Ze wonnen allebei evenveel partijen maar omdat Jurre meer punten had gescoord was het goud voor hem. Het zilver was voor Bram. Ook Lucas wist nog een mooie ipon te scoren en ging met het brons naar huis.

Mooi judo was er ook van Collin Vink wist bijna al zijn partijen te winnen met ipon en werd kampioen. René van der Scheer, die ook in deze poule was ingedeeld, wist het Collin flink moeilijk te maken, maar viel helaas buiten de podiumprijzen. Wel wist hij nog een partij met wazari te winnen.

Lars Bakx was goed op dreef en wist al zijn partijen met ipon te winnen en ging met het goud naar huis.

Pim Vermeulen en Sander Loos waren in de onderlinge partij ook erg aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk moest er een scheidsrechter beslissing aan te pas komen, deze viel uit in het voordeel van Pim. Later wist Pim nog 2 partijen met ipon te winnen en verloor hij nog een partij op scheidsrechter beslissing. Dit resulteerde in een mooie derde plaats. Sander wist later in het toernooi nog een partij te winnen en groeide naar mate het toernooi duurde, helaas viel hij wel net buiten de podiumplaatsen.

Sander van den Broek was in een sterke poule ingedeeld. Helaas kwam hij een paar keer in een houdgreep terecht en ook de laatste partij die door de scheidsrechter beslist moest worden, viel niet in zin voordeel uit. Hoewel hij goed judo heeft laten zien viel hij buiten de podiumplaatsen.

Mats Buskermolen had er zin in. Hij wist al zijn partijen met een houdgreep te winnen en werd kampioen in zijn poule.

Thijmen Loos wist een mooie ipon te scoren in zijn tweede partij. Door deze winstpartij wist Thijmen een mooie derde plaats te bereiken.

Vandaag waren er ook 2 judoka's die voor de allereerste keer deelnamen aan een echt toernooi. Mark van Zoggel en Lennard Bovend'Eerdt hebben een mooie ervaring opgedaan, helaas wisten zij deze keer nog geen podiumplaats te bereiken.

 


 
Judoclub Berlicum wil met alternatieve trainingen beginnen voor kinderen t/m 18 jaar. Het kabinet heeft besloten dat buiten sporten… Meer >
 

1 medaille bij NK-21,

08 maart 2020
Diana Saukel zilver op NK -21, beide andere dames 5de.  Meer >
 
www.judoberlicum.nl
6 Kampioenen, 6 tweede en 15 derde plaatsen. Meer >
 
www.judoberlicum.nl
1x goud  Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
07-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-01-2019 Meer >
 
 
22-12-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven