Nieuws en wedstrijdverslagen

Zilver en Brons voor judoteams in Leusden

04 november 2018
www.judoberlicum.nl
Mixed team -18 zilver en jongens -15 brons. En 2x Goud in vlissingen. 

Het Theo Meijer team toernooi kende dit jaar een andere opzet, geen teams -18 maar alleen een mix team. Nadeel is dan dat we wel goede judoka's hebben maar niet in de gevraagde gewichts en leeftijdsklasse. Dankzij de goede contacten met andere clubs is het toch gelukt om het team in te vullen. Bij het mix team misten we de klasse dames tot 52 en bij de -15 de klasse tot 60 kg. Met 1 man minder sta je dan wel al 1-0 achter. Alle teams streden eerst in een poule, de eerste 2 van de poule gingen door naar een afvalsysteem.

De -18 werd eerste in zijn poule door achtereenvolgens LugiaYen, Judo Twente Oost en Theo Meijer Sport te verslaan. In de halve finale werd ook Budosport Arnhem verslagen. In de finale moesten ze opnieuw strijden tegen Lugiayen, maar deze keer werd helaas verloren, en moest het team van Berlicum genoegen nemen met het ziilver.

De jongens -15 begonnen voorzichtig met een 3-2 overwinning op het team van Twente Oost. Daarna stond Hercules uit Limburg als tegenstander op de mat, altijd een sterk team, maar deze wisten de mannen met 4-1 af te troeven. Ook Theo Meijer Sport team 2 werd met overtuiging verslagen. In de finale ronde was team Bijsterbosch de eerste tegenstander deze keer werd er overtuigend met 4-1 gewonnen. In de halve finale tegen Lugiayen werd de eerste partij verloren, gelukkig kon Dennis de score weer rechttrekken. Ook Vigo zorgde voor een snelle ippon. Bij  een 2-2 stand moest Jan Willem in actie komen, helaas verloor hij de partij in de laatste minuut kreeg hij een waza ari tegen, terwijl zijn tegenstander ook al 2 straffen op het bord had staan. Met nog 40 seconden op de klok lukte het niet meer om de partij te keren, en werd Berlicum naar de herkansing verwezen. 
Ook deze partij werd heel spannend maar uiteindelijk met 3-2 door Berlicum gewonnen.

Vlissingen

In Vlissingen werd ondertussen ook nog individueel gejudood, Hier wisten Zoe van der Burgt en Jan Verhoeven al hun partijen te winnen. 

In Polen werd Vera Wandel ondertussen kampioen op een internationaal toernooi.

 

www.judoberlicum.nl
www.judoberlicum.nl
www.judoberlicum.nl
www.judoberlicum.nl
www.judoberlicum.nl
www.judoberlicum.nl
www.judoberlicum.nl
www.judoberlicum.nl
www.judoberlicum.nl
www.judoberlicum.nl

 
Judoclub Berlicum wil met alternatieve trainingen beginnen voor kinderen t/m 18 jaar. Het kabinet heeft besloten dat buiten sporten… Meer >
 

1 medaille bij NK-21,

08 maart 2020
Diana Saukel zilver op NK -21, beide andere dames 5de.  Meer >
 
www.judoberlicum.nl
6 Kampioenen, 6 tweede en 15 derde plaatsen. Meer >
 
www.judoberlicum.nl
1x goud  Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
07-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-01-2019 Meer >
 
 
22-12-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven