Nieuws en wedstrijdverslagen

Klompentoernooi 2018: 5x goud op zondag.

28 oktober 2018
www.judoberlicum.nl
In totaal 8 medailles dit weekend.

Het Klompentoernooi in Sint Oedenrode vindt jaarlijks plaats in het laatste weekend van oktober. Dit jaar was de bezetting op beide dagen als vanouds met ook weer buitenlandse deelnemers.

Op zaterdag was de jeugd tot 12 jaar aan de beurt. Tooske Kwaks wist hier een mooie bronzen medaille in de wacht te slepen.
Bryan van Oort zat als altijd in een grote poule, hij wist wel wat partijen te winnen maar niet genoeg om op het podium te komen.

Zondag waren de dames en heren van 12 jaar en ouder aan de beurt. Benaja Haurissa won alle partijen met mooie en snelle ippons.

Quinn Hulshof zat in een grote poule, maar wist met mooi judo alle partijen te winnen.

Tenzin van Osch begon met een vrijloting, won 2 partijen met een mooie ippon, De halve finale won hij met een hele snelle tai O toshi binnen 10 seconden. In de finale kwam hij tegen de Duitse judoka op een waza ari voorsprong. Hij bleef echter gretig aanvallen en liep zo 20 seconden voor tijd op een overname waarmee de score weer gelijk werd. In de golden score kon Tenzin zich goed herstellen en scoorde een mooie ippon.

Jan-Willem Bello en Jari Wollrabe komen uit in dezelfde klasse, beiden bereikten na snelle ippons de finale. Dit werd een mooie strijd, die na 10 minuten door Jan-Willem werd gewonnen met een ippon door O-uchi gari. Goud en zilver dus in deze klasse.

Vera Wandel was in haar klasse ook iedereen de baas: met mooie worpen vlogen de dames over de mat.

Zoë van de Burgt begon sterk met een winst partij. In de volgende partij moest ze tegen een sterke Limburgse: hoewel Zoë steeds aanviel kwam ze niet tot scoren door de verdedigende stijl van de andere judoka. Helaas werd de partij in de golden score verloren. In de herkansing om brons, trof ze weer een taaie tegenstander, opnieuw een golden score van wel 5 minuten. Beide dames stonden op 2 straffen toen Zoë eindelijk een waza wist te scoren.

www.judoberlicum.nl
www.judoberlicum.nl
www.judoberlicum.nl

 
Judoclub Berlicum wil met alternatieve trainingen beginnen voor kinderen t/m 18 jaar. Het kabinet heeft besloten dat buiten sporten… Meer >
 

1 medaille bij NK-21,

08 maart 2020
Diana Saukel zilver op NK -21, beide andere dames 5de.  Meer >
 
www.judoberlicum.nl
6 Kampioenen, 6 tweede en 15 derde plaatsen. Meer >
 
www.judoberlicum.nl
1x goud  Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
07-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-01-2019 Meer >
 
 
22-12-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven