Nieuws en wedstrijdverslagen

Veel medailles op Open Drentse Kampioenschappen

14 oktober 2018
www.judoberlicum.nl
4x goud, 2x zilver en 1x brons.

De Open Drentse is een sterk kampioenschap met deelnemers uit veel verschillende landen. Er was veel mooi judo te zien in de zeer warme sporthal in Emmen.

Yonathan van Stroe kwam uit in de klasse heren boven de 100 kg. In deze poule ook enkele senioren, terwijl Yonathan nog -21 is. Hij won alle partijen met ippon.

Dante Haurissa won ook alle partijen overtuigend. In de finale tegen de engelsman scoorde hij al vroeg in de partij, de scheidsrechter waardeerde deze worp maar met een waza-ari. Dante bleef mooie technisch en aanvallend door judoen en scoorde uiteindelijk ippon.

Tenzin van Osch won de eerste partij in een flitsende schouderworp. Hij kwam na 3 partijen in de finale, die hij wat stroef begon, in de golden score ging hij steeds beter judoen en scoorde een ippon met een hele mooie O goshi. 

Jan Willem versloeg in de eerste ronde de zweed Johansson met O-uchi-gari. Dat bleek deze dag een goede techniek: ook in de tweede en derde ronde goed voor ippon. In de finale scoorde hij een snelle ippon met O goshi.

Zoe van der Burgt bereikte ook makkelijk de finale. Hier echter een lastige tegenstander, hoewel Zoe meer aanval lukte het niet om te scoren. In de golden score werd ze uiteindelijk verrast en kreeg een waza ari tegen. 

Zilver was er ook voor Quinn Hulshof, ook hij liet mooi judo zien, en ook voor Quincy Alexandre Lelasseux, hij scoorde in de voorrondes 4 ippons met sode tsuri gomi goshi en seoi nage. In de finale lukte dat helaas niet.

Tenslotte Jan Verhoeven in een sterke internationale poule, verloor helaas een partij maar knokte zich via de herkansing terug naar het brons.

www.judoberlicum.nl
www.judoberlicum.nl
www.judoberlicum.nl
www.judoberlicum.nl
www.judoberlicum.nl
www.judoberlicum.nl

 
www.judoberlicum.nl
Mooie prestatie voor deze eerste jaars U18 judoka. Meer >
 
www.judoberlicum.nl

100% score bij ZNK -18!

16 februari 2020
11 judoka's geplaatst voor NK -18 ! Meer >
 
www.judoberlicum.nl
Ijsbrand Kloover Zilver en Tenzin van Osch brons. Meer >
 
www.judoberlicum.nl
Brons voor Vera Wandel bij eerste European Cup Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
07-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-01-2019 Meer >
 
 
22-12-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven