Nieuws en wedstrijdverslagen

Superdruk maar mooi judoweekend

30 september 2018
www.judoberlicum.nl
Medailles op NK senioren en internationaal!

Dit weekend werd er in Almere gejudood op het NK voor senioren. Deze judoka's werden begeleid door de gelegenheidscoaches: Sanne van Dijke en Guusje Steenhuis, de kersverse vice wereld kampioen.
Zes judoka's hadden zich weten te plaatsen voor het NK. Op zaterdag begon het goed met een zilveren medaille voor Suzanne Zegers in de lichtste dames klasse.

Ook Lois van Lijssel kwam dicht bij het podium met een vijfde plaats een nette prestatie.

Op zondag kwam Bobby Goedhart uit bij de heren, Hij kwam in de halve finale waar hij verloor van de latere kampioen. In de herkansing wist hij zich goed te herstellen en behaalde een bronzen medaille.

Hoofdcoach Jo Gevers was ondertussen actief in Warschau (Polen) waar hij met 14 junioren naar toe was. Op zaterdag kwamen de jongens onder 16 en onder 21 op de mat. Hier behaalde Yonathan van Stroe een mooie bronzen medaille. Dit toernooi is zo populair dat in sommige klassen meer dan 60 judoka's meedoen. Benaja Haurissa bereikte in zo'n grote poule net niet het podium.

Op Zondag mochten de dames tot 16 en tot 18 jaar de mat op. Hier was er een bronzen medaille voor Lauke Brouwers, die lekker op weg was maar in de halve finale verloor van een japanse. In de herkansing had ze zich goed hersteld en pakte haar medaille. Diana Saukel haalde de finale, deze werd helaas op de grond verloren, een zilveren medaille voor haar.

Zoe van de Burgt, de nog jonge judoka uit Rosmalen, verloor de eerste partij, kwam mooi terug in de herkansing met sankaku's op de grond. Zij eindigde als zevende.

Vera Wandel won al haar partijen en werd kampioen.

Een aantal andere judoka's streden het Belgische Olen om de pot van Olen. Cian Schellekens wist hier een mooie tweede plek te halen.

De junioren nemen maandag nog deel aan de trainingsstage in Polen en komen daarna weer naar huis.
 

www.judoberlicum.nl
www.judoberlicum.nl
www.judoberlicum.nl
www.judoberlicum.nl
www.judoberlicum.nl
www.judoberlicum.nl

www.judoberlicum.nl

 
Judoclub Berlicum wil met alternatieve trainingen beginnen voor kinderen t/m 18 jaar. Het kabinet heeft besloten dat buiten sporten… Meer >
 

1 medaille bij NK-21,

08 maart 2020
Diana Saukel zilver op NK -21, beide andere dames 5de.  Meer >
 
www.judoberlicum.nl
6 Kampioenen, 6 tweede en 15 derde plaatsen. Meer >
 
www.judoberlicum.nl
1x goud  Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
07-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-01-2019 Meer >
 
 
22-12-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven