Nieuws en wedstrijdverslagen

Kampioenen regen in Beek en Donk.

26 november 2017
www.judoberlicum.nl

12 van de 22 deelnemers kampioen.


Het nationaal toernooi in Beek en Donk was toernooi van de maand november. Naar deze toernooien gaan we altijd met een grote groep.
De eerste groep begon al zeer succesvol met eerste plaatsen voor:

 Jasper van den Oetelaar, Diana Saukel, Gwen van Nuland, Zoë van der Burght en Inez Verhoef.


Cian Schellekens begon goed maar verloor de derde partij, via de herkansing wist hij zich nog terug te vechten tot de tweede plaats.

Sem Dortmans was als laatste aan de beurt, won haar eerste partij. Verloor daarna van de latere kampioen, maar ook zij wist via de herkansing nog op het podium te komen: een derde prijs.


Lars van Dijk en Bryan van Oort kwamen uit in de grote klasse tot 38 kg, tot 12 jaar. Deze werd verdeeld over 2 poules met een finale ronde. Bryan begon goed en scoorde een ippon met een prachtige uchi mata, helaas kwam hij ondanks goed judo niet door de voorrondes. Lars begon met een winst partij, en verloor de tweede partij van de latere kampioen op beslissing. Via de herkansing wist hij zich te plaatsen voor de finale ronde. Ook hier een spannende partij die nipt werd verloren: ook voor hem een derde plaats.


Ook Quinn Hulshof en Dennis van de Zanden zaten in een grote poule. Beiden wisten de finale ronde te bereiken. Quin behaalde een knappe derde plaats. Dennis werd tweede.


In de middag werden de volgende judoka’s kampioen in hun klasse:

Elcke van Houtum, Benaja Haurissa, Dante Haurissa, Peter van de Boogaard, Leahyanne van Krieken, Quincy Alexandre Lelasseux en Lauke Brouwers.
 

Brian van de Laar begon voortvarend met 3 ippon overwinningen, daarna verloor hij een partij op ippon. Via de herkansing wist ook hij nog een derde plaats te veroveren.


 
www.judoberlicum.nl
4x goud, 2x zilver en 1x brons. Meer >
 
www.judoberlicum.nl
Alle dames van Judoclub Berlicum op het podium.   Meer >
 
www.judoberlicum.nl
Thjimen Loos, Jurre Griek, Mason van Esch, Aron van Osch en Mats Buskermolen kampioen! Meer >
 
www.judoberlicum.nl
Medailles op NK senioren en internationaal! Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven