Nieuws en wedstrijdverslagen

Judoclub Berlicum succesvol op NK Judo voor senioren

02 oktober 2017
www.judoberlicum.nl

Brons voor Michel Verhagen en Suzanne Zegers.


Op zaterdag 31 september en zondag 1 oktober 2017 is in het Topsportcentrum Almere gestreden om het Nederlands Kampioenschap Judo voor Senioren.

 

Judoclub Berlicum was met 4 judoka’s uit zijn A-selectie vertegenwoordigd op dit kampioenschap.

In de categorie tot 48 kg pakte Suzanne Zegers een bronzen medaille en in de categorie tot 100 kg wist ook Michel Verhagen beslag te leggen op een bronzen medaille

 

Ook junior Inez Verhoef (tot 57 kg), normaal gesproken nog uitkomend in de leeftijdscategorie tot 18 jaar, maar via het NKT wel geplaatst voor het NK senioren, wist nog bijna een bronzen medaille te veroveren maar moest in de strijd om het brons genoegen nemen met een 5e plaats.

Jari Vorstenbosch (tot 66 kg) draaide ook een prima kampioenschap maar bleef steken op een verdienstelijke 7e plaats.

 

Europees kampioene Sanne van Dijke (-78 kg) geplaatst via een wildcard van de judobond, liep in de laatste week voor dit kampioenschap tegen een ribblessure aan, kon hierdoor niet strijden om de Nederlandse titel en moet vrezen voor een revalidatie van weken.

 

De Judoclub Berlicum judoka’s werden gecoacht door Jo Gevers, die ook nog een oudgediende van Judoclub Berlicum, Guusje Steenhuis, coachte.

Guusje Steenhuis (nummer 1 op de wereld ranking tot 78 kg) was op dit NK deelnemer in de gewichtsklasse +78 kg en won overtuigend de Nederlandse titel.

 

 

www.judoberlicum.nl

 
www.judoberlicum.nl
6 Judoka's geplaatst voor NK Judo Senioren en Mason van Esch kampioen in Rosmalen.   Meer >
 

Terugblik Clubdag 2018

07 september 2018
De clubdag is uitgegroeid tot een ware traditie. Dit jaar begon de dag voor sommige van ons al om half 10: in samenwerking met de… Meer >
 
 
www.judoberlicum.nl
Vandaag ontving Dante zijn zwarte band vanwege het behalen van het Nederlands Kampioenschap enkele weken geleden. Tijdens de training… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven