Nieuws en wedstrijdverslagen

Sanne van Dijke Europees kampioen Judo

23 april 2017
www.judoberlicum.nl
2 finale plaatsen voor judoka’s opgeleid in Berlicum.
 

 Sanne van Dijke heeft vrijdag bij de Europese kampioenschappen judo in Warschau knap het goud veroverd in de klasse tot 70 kilogram.
 
De 21-jarige Sanne van Dijke uit Heeswijk-Dinther en lid van Judoclub Berlicum, debuterend op dit EK, stond in de eindstrijd tegenover Giovanna Scoccimarro uit Duitsland. Ze besliste de tweestrijd met twee waza-ari's in haar voordeel.
Het is voor Sanne, die de eerste Nederlandse judoka is die het podium haalt in Warschau, bovendien haar eerste Europese medaille bij de senioren. Ze werd al eens Europees kampioen bij de junioren en beloften.
Na een jaar met erg veel blessureleed kwam Sanne in februari stormachtig terug door het behalen van een Bronzen medaille op het “Wimbledon” van het Judo “Tournoi de Paris” en dan nu dit fantastisch resultaat in Warschau.
 
Sanne, zelf ook enigszins verrast door dit resultaat, sprak over “gekkigheid” maar vol vertrouwen in eigen kunnen, gaf ze ook een waarschuwing richting haar grootste concurrente in Nederland voor Olympisch deelname in Tokyo, Kim Polling, van “kijk maar uit Kim”.
 
Guusje Steenhuis wint Zilver
Guusje uitkomend in de gewichtsklasse tot 78 kg. won tijdens dit kampioenschap een zilveren medaille. Guusje heeft bij Judoclub Berlicum haar opleiding genoten en tot de juniorentijd voor Judoclub Berlicum gejudood.
 
Sanne en Guusje waren tijdens dit EK ook nog opgenomen in het Dames landenteam NL wat zich plaatste voor de “kleine” finale voor de strijd om een Bronzen medaille.
Deze strijd werd met 3-2 verloren van Duitsland, wat voor het Damesteam resulteerde in een 5e plaats, maar zowel Sanne als Guusje wonnen hun partij en waren belangrijk voor Nederland.
 
Judoclub Berlicum feliciteert Sanne en Guusje met hun topprestatie en is er zeer trots op dat het heeft kunnen bijdrage in de ontwikkeling van deze judoka’s.      
 
 
Voor meer informatie en foto’s kijk op www.judoberlicum.nl
 

 
www.judoberlicum.nl
Er komen steeds vaker berichten in de publiciteit dat wij als Westerlingen te weinig bewegen en dat de motorische vaardigheden van de… Meer >
 
www.judoberlicum.nl
1x goud, 3x zilver en 2x brons. Prachtige prestatie Meer >
 

Hoog bezoek

03 januari 2019
Op 30 november werden groep 1 en 2 verrast, Meer >
 
www.judoberlicum.nl
Naar aanleiding van de prestaties van deze judoka's bij de meetmomenten zijn zij door de JBN geselecteerd. Meer >
 
22-12-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven