Nieuws en wedstrijdverslagen

Judoclub Berlicum succesvol op NK -18

09 april 2017
www.judoberlicum.nl
Brons voor Cian Schellekens.
 

8 judoka’s mochten deelnemen aan het NK -18 in het verre Leek. Lauke Brouwers die nog uitkomt in de -15 koos ervoor om niet naar Leek te gaan maar naar het Belgische Lommel om haar titel bij de Souverein Cup te verdedigen. Zij wist hier een knappe bronzen medaille te halen. Ze verloor de eerste partij van de Belgisch kampioene Klückers, maar wist zich goed te herstellen en de derde plek te behalen.
Cian Schellekens kwam uit in de klasse tot 73 kilo, in de eerste ronde verloor hij van Tobias Roosendaal met een waza ari. Dan blijft er de herkansingsronde over, waar Cian zich goed herstelde. De eerste partij won hij daar met ippon, daarna volgden nog 4 partijen waar hij achtereenvolgens 2x met waza ari, een  ippon en nog een waza ari wist te winnen. Hierna mocht hij strijden om het brons tegen Gino Maas, deze partij won hij ook overtuigend met ippon. Dit was een mooie beloning na die zware partijen.
Benaja Haurissa begon net als Cian met een verlies partij. Ook hij mocht op jacht naar een medaille via de herkanssingen.  Na 5 winst partijen mocht ook hij strijden voor het brons, maar verloor helaas deze partij, zodat hij als 5de eindigde.
Peter van de Boogaard begon goed met twee winst partijen. De kwart finale werd helaas verloren, zodat ook hij verder moest in de herkansingen. Hier werd helaas de eerste partij verloren, hij eindigde als negende. Dante Haurissa eindigde ook als negende: hij verloor de eerste partij, kwam goed terug in de herkansingen door 3 partijen te winnen.
Jan Verhoeven en Jelko van de Broek wisten ook een enkele partij te winnen, voor hen als eerste jaars in deze klasse een mooie ervaring.
 

www.judoberlicum.nl
www.judoberlicum.nl
www.judoberlicum.nl

 
www.judoberlicum.nl
Er komen steeds vaker berichten in de publiciteit dat wij als Westerlingen te weinig bewegen en dat de motorische vaardigheden van de… Meer >
 
www.judoberlicum.nl
1x goud, 3x zilver en 2x brons. Prachtige prestatie Meer >
 

Hoog bezoek

03 januari 2019
Op 30 november werden groep 1 en 2 verrast, Meer >
 
www.judoberlicum.nl
Naar aanleiding van de prestaties van deze judoka's bij de meetmomenten zijn zij door de JBN geselecteerd. Meer >
 
22-12-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven