Nieuws en wedstrijdverslagen

Judoclub Berlicum Judoka's schitteren op NK -15

12 maart 2017
www.judoberlicum.nl
Lauke Brouwers en Vera Wandel winnen en bronzen medaille.

Afgelopen zaterdag waren de Nederlandse kampioenschappen judo onder de 15 jaar.
Voor judoclub Berlicum deden er een aantal judoka's mee, die zich van te voren eerst moesten plaatsen voor dit kampioenschap.
 
Lauke Brouwers werd 3de van Nederland tot 57 kilo. Lauke won de eerste 2 wedstrijden overtuigend met ippon van Irene Hesseling en vervolgens van Karlijn Broet. In de kwartfinale moest Lauke aantreden tegen Luna Arends, en ook deze won ze met een waza-ari . In de halve finale ging het net mis voor Lauke en moest ze haar meerdere erkennen in Esme Scherrenberg. In de strijd om het brons herpakte Lauke zich mooi door met een waza-ari te winnen van Caitlin Binnendijk. Met een dik verdiende 3de plaats mag Lauke erg trots zijn.
 
Ook Vera Wandel werd 3de van Nederland tot 32 kilo. Vera won de eerste 2 wedstrijden overtuigend van Uma Tinnemans en Anouk de Kruijff met ippon en waza-ari. In de halve finale moest Vera het opnemen tegen Maria Medema, helaas verloor Vera deze partij met een wazari, waardoor Vera om het brons moest judoën. De strijd om het brons won Vera overtuigend met ippon van Glenn Warners. Vera kon haar geluk niet op met haar verdiende 3de plaats.
 
Quincy-Alexandre Lelasseux ( tot 55 kilo), greep net naast het brons en moest genoegen nemen met de 5de plaats. Quincy begon voortvarend aan het toernooi door met zijn specialiteit sode tsuri gomi goshi, prachtige ippons binnen 20 seconden te scoren. In de kwart finale wist Quincy  een waza-ari te scoren. In de halve finale kwam Quincy op een waza-ari achterstand en moest hij zich opmaken voor de strijd om het brons. Deze partij verhoor hij helaas.
 
Naast deze judoka's deden er ook nog anderen judoka's mee. Zo hadden Bryan van de Laar en Jari Wollrabe een top 10 notering met beide een 9de plaats. Jan-Willem Bello en Tenzin van Osch hadden geen 10 top notering maar zijn wel een ervaring rijker, zij komen ook volgend jaar nog in deze klasse uit.
 
Judo club Berlicum  hoopt in de toekomst met deze kanjers nog veel mooie toernooien te beleven.
 
 
 
 

www.judoberlicum.nl
www.judoberlicum.nl

 
 In de Jan Massink Hal in Nijmegen werd gestreden om de medailles bij het NK teams -12 en -15. Meer >
 
www.judoberlicum.nl
Vera Wandel en Tooske Kwaks  en Zoe van der Burgt kampioen Meer >
 
www.judoberlicum.nl
Sander Loos, Thom Greve, Mike van der Leij en Gijs Dortmans kampioen. Meer >
 
www.judoberlicum.nl

3 x Goud in Venray.

02 juni 2019
Golden girls in Venray: Goud voor Diana, Lois en Esmeralda.  Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
07-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-01-2019 Meer >
 
 
22-12-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven