Nieuws en wedstrijdverslagen

Sterk optreden op NK tot 18 jaar in Leek, Groningen

door
Brons voor Yonathan van Stroe op NK judo

Op zaterdag 9 april 2016 heeft Judoclub Berlicum met 3 judoka’s deelgenomen aan het Nederlands kampioenschap judo in de leeftijdscategorie tot 18 jaar.
Deze judoka’s hadden zich geplaatst via het Zuid-Nederlands kampioenschap.

De deelnemers van Judoclub Berlicum die de strijd met de Nederlandse top aangingen, begeleid door hoofdcoach Jo Gevers, waren: Inez Verhoef (tot 52 kg), Cian Schellekens (tot 66 kg), Yonathan van Stroe (tot 90 kg).

Yonathan van Stroe, uitkomend in de gewichtsklasse tot 90 kg is op dit moment in vorm.
Deze vorm had ook al een selectie door Judobond Nederland voor de European cups in Teplice en Berlijn opgeleverd en op dit kampioenschap kon hij bewijzen bij de Nederlandse top te behoren.

Yonathan begon degelijk en bereikte met goed judo de halve finale. Deze halve finale werd helaas verloren waardoor er voor Yonathan alleen nog de weg naar een Bronzen medaille open lag.
De wedstrijd om het Brons werd gedecideerd door Yonathan gewonnen waardoor hij zijn eerste NK medaille zeker stelde.

In de gewichtsklasse tot 66 kg streed namens Judoclub Berlicum Cian Schellekens, die ook liet zien in goede doen te zijn door achtereenvolgens 2 wedstrijden te winnen en zich hiermee voor de halve finale te plaatsen.
In de halve finale maakte Cian met een voorsprong een fout door zijn tegenstander bij zijn been te pakken wat door de scheidsrechter werd bestraft met Hansoku-make (diskwalificatie).
Cian kon door deze diskwalificatie alleen nog via de herkansingen strijden voor het Brons, maar slaagde niet in het naar zijn hand zetten van deze kleine finale, wat uiteindelijk een 5e plaats betekende.

Inez Verhoef streed voor wat ze waard was maar werd vlak voor de halve finale naar de herkansingen verwezen en kon hier niet ver genoeg komen om alsnog een medaille te bemachtigen.
Benaja Haurissa (tot 55 kg) was ook geplaatst voor het NK, maar liep een blessure op in de laatste trainingsweek en kon hierdoor helaas niet deelnemen.
03-05-2016

sterk optreden op NK tot 18 jaar in Leek, Groningen

7 x goud, 3x brons voor Berlicumse judoka's. Het Tomoda toernooi was het toernooi van de maand maart. 16 Judoka's reisden af… Meer >