Nieuws en wedstrijdverslagen

​Zes judoka’s Judoclub Berlicum geplaatst voor het NK -15

Diverse medialles voor JCB

Op zondag 28 februari vond in Gilze het Zuid Nederlands Kampioenschap voor judoka’s tot 15 jaar plaats. Judoclub Berlicum was met 9 judoka’s vertegenwoordigd op dit kampioenschap waar de beste judoka’s uit Noord-Brabant en Zeeland elkaar ontmoeten. Bij de meisjes tot -52 kg was Lauke Brouwers te sterk voor clubgenoot Zara Schellekens die als 2e eindigde. Beide judoka’s plaatsen zich daarmee voor het NK wat over twee weken in Apeldoorn zal plaatsvinden. In de klasse tot 38 kg werd JCB vertegenwoordigd door Pepijn Strik. Pepijn won twee wedstrijden, maar moest zich in twee andere wedstrijden in zijn tegenstanders zijn meerdere erkennen. Zowel bij de jongens -42 kg als de klasse -46 kg was namens JCB een drietal judoka’s actief en succesvol. Mark Verhoeven won zijn eerste wedstrijd, maar verloor in de herkansingen helaas twee keer. Zijn broer Jan Verhoeven stuitte in zijn tweede wedstrijd op de latere kampioen. Hij verloor deze wedstrijd, maar door al zijn overige wedstrijden op ippon te winnen, behaalde hij de 3e prijs. Ook Danté Haurissa doorliep een vergelijkbaar traject waarbij hij in een hele spannende halve  finale verloor. Ook hij werd glansrijk 3e door de overige wedstrijden overtuigend te winnen. Ook in de klasse -46 kg waren er twee bronzen medailles. Jelko van den Broek en Quincy Alexander Lelasseux behaalden deze 3e prijs door  beiden 4 wedstrijden te winnen en één partij te verliezen. Jan-Willem Bello debuterende als eerste jaars op knappe wijze in deze klasse. Hij kwam dit keer nog net tekort om een medaille te behalen.
28-02-2016

De organisatie kijkt met een tevreden gevoel terug op ons eigen Berlicum Open judo toenrooi. Om 7:45 zaten de eerste vrijwilligers al… Meer >