Nieuws en wedstrijdverslagen

Judoclub Berlicum sterk met 2 medailles NK Judo

Brons voor Kyra Reumerman en Jasper van den Oetelaar

Op zaterdag 14 februari 2016 heeft Judoclub Berlicum met 7 judoka’s deelgenomen aan het Nederlands kampioenschap judo in de leeftijdscategorie tot 21 jaar.
Deze judoka’s hadden zich geplaatst via Zuid-Nederlands kampioenschap.

De deelnemers van Judoclub Berlicum die de strijd met de Nederlandse top aangingen, begeleid door hoofdcoach Jo Gevers, waren: Kyra Reumerman(17 jaar, -63 kg), Lois van Lijssel(18 jaar, -57 kg), Jasper van den Oetelaar(17 jaar, -73 kg), Benaja Haurissa (15 jaar, -55 kg), Cian Schellekens (15 jaar, -66 kg), Sieme Visser (16 jaar, -55 kg), Jonathan van Stroe (16 jaar, -90 kg).

Kyra Reumerman, heeft al een aantal jaren bewezen over talent te beschikken en wint ook regelmatig op belangrijke toernooien prijzen. Kyra komt echter pas vanaf januari uit in de leeftijdscategorie tot 21 jaar. Desondanks was plaatsing voor dit kampioenschap te verwachten maar direct ook meestrijden voor de medailles niet vanzelfsprekend.

Kyra startte sterk door 2 overtuigende overwinningen met ippon, maar liep in het zicht van de halve finale tegen een verliespartij op en werd verwezen naar de herkansingen.
In de herkansingen werd door Kyra weer gas gegeven en dit resulteerde wederom in 2 afgetekende ippon overwinningen zodat ze mocht aantreden voor de kleine finale voor de Bronzen Medaille.
Deze kans liet Kyra zich niet meer ontnemen en in een spannende wedstrijd werd Lisette Zegers, ook uit het district Zuid-Nederland, opzij gezet en de Bronzen medaille was binnen.

Jasper van den Oetelaar, is ook eerstejaars in de leeftijdscategorie tot 21 jaar en moet ook knokken om de aansluiting te maken. Dat hij kan judoën heeft hij al als Nederlands Kampioen in de leeftijdscategorie tot 18 jaar bewezen.

Jasper had het in zijn eerste wedstrijd meteen lastig en er werd dan ook niet gescoord, maar de beslissing in het voordeel van Jasper werd bepaald doordat de tegenstander meer straffen van de scheidsrechter had.
Na deze start werd het Kampioenschap overtuigend vervolgd door achtereenvolgens 2 duidelijke winstpartijen en plaatsing voor de halve finale tegen de topfavoriet van het NK, Kevin Bakker.
Helaas werd deze halve finale verloren en moest Jasper zich gaan opladen voor de kleine finale voor de Bronzen Medaille. Jasper wist deze partij met een mooi punt naar zich toe te trekken en dit toernooi met een zeer goed resultaat af te sluiten.

Van de overige deelnemers van Judoclub Berlicum wist alleen Lois van Lijssel nog dicht bij het podium te komen en een eervolle 7e plaats te veroveren.
De andere kandidaten zijn nog 15 en 16 jaar, komen alle 4 nog uit in de leeftijdscategorie tot 18 jaar en plaatsing voor het NK was al een mooie prestatie.
Ze hebben op dit niveau waardevolle ervaring op kunnen doen om als wedstrijd judoka te groeien.

Alle Berlicum deelnemers en Coach Jo Gevers van harte gefeliciteerd met dit uitstekende resultaat.
14-02-2016

judoclub Berlicum sterk met 2 medailles NK Judo

De organisatie kijkt met een tevreden gevoel terug op ons eigen Berlicum Open judo toenrooi. Om 7:45 zaten de eerste vrijwilligers al… Meer >