Nieuws en wedstrijdverslagen

Brons voor Danté Haurissa op Matsuru Dutch Open Espoir

Goede prestatie Jasper van den Oetelaar

In het weekeinde van 9 en 10 januari 2016 heeft een selectie van wedstrijdjudoka’s van judoclub Berlicum deelgenomen aan het belangrijke internationale top judotoernooi ‘Dutch open Espoir’, georganiseerd in het indoor sportcentrum te Eindhoven.

Dit judo evenement werd voor de 40e keer georganiseerd en is voor de leeftijds- categorieën -18 en     -21 een Nederlands meetmoment als selectie door de Nederlandse judobond voor deelname aan internationale kampioenschappen.
Er namen 1830 judoka’s deel, uit 19 landen met als meest verre land India en hiermee is dit toernooi een van de grootste toernooien van de wereld.
Door dit veld is een zeer hoog niveau gegarandeerd met strijd in grote poules van soms 50 tot 100 deelnemers.

Onder de Judoclub Berlicum deelnemers zat ook Danté Haurissa (tot 15 jaar,-42 kg).
Danté kwam uit in een poule met 51 deelnemers en verlies van 1 partij betekent soms een lange weg om alsnog in de buurt van de prijzen te komen.
Zo ook voor Danté, die werd verwezen naar de herkansingen, wist zich via 7 wedstrijden met veel doorzettingsvermogen en geduld alsnog op het podium te knokken en een mooie medaille op dit prestigieuze toernooi op te eisen.

Jasper van den Oetelaar (tot 21 jaar,-73 kg), oud Nederlands kampioen in de leeftijdscategorie tot 18 jaar en dit jaar eerste jaars in de leeftijdscategorie tot 21 jaar.
Met 69 deelnemers is de gewichtsklasse tot 73 kg traditioneel goed bezet en van hoog niveau.
Jasper strandde net voor de halve finale en werd ook verwezen naar de herkansingen.
Helaas kon Jasper het podium net niet bestormen en moest zich tevreden stellen met een 5e plaats, wat een goed resultaat is voor een 1e jaars -21.