Tien prijswinnaars van Judoclub Berlicum bij toernooi in Gemert

Diverse 1e plaatsen voor JCB judoka's

Op zondag 17 januari 2016 werd het jaarlijks judotoernooi in sporthal Molenbroek in Gemert gehouden.

Onder de bijna 600 deelnemers waren er ook 23 judoka’s namens Judoclub Berlicum actief.
Van deze judoka’s kwamen er 10 op het podium terecht.

Bij de oudste judoka’s werd in de klasse tot 73 kg  Eli Rongen kampioen en Jasper van de Oetelaar behaalde de 2e plaats tot 81 kg.
In de leeftijdscategorie -18 jaar behaalde Cian Schellekens een 2e en Inez Verhoef en Diana Saukel een 3e plaats.

Bij de jongens tot 15 jaar had Jan Verhoeven maar liefst 8 wedstrijden nodig om in de finale te kunnen komen. De 9e wedstrijd, de strijd om de eerste plaats, ging nipt verloren, waardoor hij met de tweede plek genoegen moest nemen.
Lauke Brouwers won 4 wedstrijden op ippon en verloor er slechts één, waardoor ook zij 2e werd.

In de leeftijdscategorie tot 12 jaar waren het de meisjes van Judoclub Berlicum die de prijzen in de wacht sleepten.
Vera Wandel versloeg clubgenoot Gwen van Nuland en werden daarmee 1e en 2e.
Leahyanne van Krieken behaalde ook een knappe 2e plaats.
De overige deelnemers hebben zich ook kranig verweerd en ook diverse wedstrijden gewonnen, maar nog niet genoeg om op het podium te komen.