Nieuws en wedstrijdverslagen

Teams NK-17 en toernooi Beek en Donk

12 november 2005
Teams NK-17 jaar Drachten
Diverse prijzen in Beek en Donk

Judoclub Berlicum is op zaterdag 12 en zondag 13 november tijdens diverse judo evenementen actief geweest. Met een dames- en herenteam tot 17 jaar werd deelgenomen aan de NK teams tot 17 jaar in Drachten en met een selectie van ongeveer 20 judoka’s werd deelgenomen aan het nationale judotoernooi van Beek en Donk.

NK Teams -17 jaar Drachten
Op zaterdag 12 november is Judoclub Berlicum met een dames- en herenteam in alle vroegte vertrokken naar het Friese Drachten om deel te nemen aan de NK teams tot 17 jaar. Tijdens dit door de Judobond Nederland georganiseerde toernooi strijden de beste judoka’s uit de Nederlandse judojeugd tot 17 jaar tegen elkaar. Het herenteam -17 jaar mocht de spits afbijten tegen het team van Mahorokan. Dit bleek voor het nog jonge team van Berlicum net te sterk te zijn en er werd met 5 – 1 verloren. In de herkansingen mocht Berlicum uitkomen tegen het Brabantse team van Majaheicha. Het werd een spannende ontmoeting die in de laatste partij (+73 kg) werd beslist in het voordeel van Judoclub Berlicum met 4 – 3. Vervolgens maakte het team van Twente haar opwachting. Ook van dit team wist Berlicum met 4 – 3 te winnen. Het Limburgse team van Hercules wist de opmars van Berlicum uiteindelijk te stuiten. Berlicum verloor met 5 – 2 en was uitgeschakeld. Met dit nog jonge team wist Berlicum toch bij de top 10 sportscholen/verenigingen van Nederland te eindigen.

Het damesteam -17 jaar moest in haar 1ste ontmoeting aantreden tegen het sterke team van Maastricht. Colinda van Osch beëindigde haar partij onbeslist. De andere meiden moesten hun meerdere erkennen in de Limburgse judoka’s. Kelly Bos had geen tegenstander en wist als enige de punten binnen te halen. De ontmoeting werd verloren met 4 – 1. In de herkansing moest worden gewonnen van het team van A-Zeven uit Friesland. Colinda van Osch en Iva Rongen wisten beiden hun partijen te winnen. Shirley Brekelmans en Angela van de Wouw verloren waardoor de stand op gelijke hoogte kwam. De partij met Kelly Bos moest de beslissing brengen. Helaas wist Kelly haar partij niet te winnen en ook het damesteam werd uitgeschakeld met 3 – 2.

Nationaal toernooi Beek en Donk
Op zondag 13 november werd door Judoclub Berlicum deelgenomen aan de 28ste editie van het altijd sterk bezette Nationaal Judotoernooi te Beek en Donk.

Bij de heren geboren van ’86 t/m ’88 was er in de klasse tot 66 kg. een 3e plaats voor Martijn van de Laar. Bij de jongens geboren van ’91 t/m ’93 liet Nils Hendriks in de klasse tot 66 kg zich gelden en behaalde ongeslagen een 1ste plaats met fraai judo.

Namens Judoclub Berlicum namen ook de broertjes Xavier en Amedeo Siwaletti deel. Xavier was ’s morgens aan de beurt bij de jongens geboren ’91 t/m ’93 in de klasse tot 42 kg. In zijn eerste partij kwam Xavier snel op een wazari achterstand. Via een goed ingezette houtgreep wist Xavier alsnog de partij winnend af te sluiten. Een tweede partij die hij verloor bracht hem in de herkansing. De derde partij wist Xavier via een snelle ippon te winnen maar in zijn vierde partij verloor hij wederom en was uitgeschakeld. ’s Middags kwam Amedeo uit bij de jongens geboren ‘94/’95 in de klasse tot 38 kg. De eerste drie partijen werden vrij eenvoudig met een ippon gewonnen en bereikte hij de finale. De judoka’s hadden de volle tijd nodig en verloor Amedeo met een klein verschil. In zijn volgende partij mocht hij om de tweede en derde plaats judoën. Amedeo won deze partij met een dikke ippon en behaalde de 2e plaats.

Bij de jongens geboren ‘94/’95 kwam Eli Rongen in de klasse tot 34 kg uit in een bijzonder grote poule. Vanwege een verliespartij moest Eli zich terugvechten via de herkansingen. Na in totaal 7 partijen wist Eli een fraaie 3e plaats te behalen.

Bij de meisjes waren er in diverse leeftijdscategorieën een gewichtsklassen diverse podiumplaatsen behaald. Guusje Steenhuis kwam uit bij de meisjes geboren ’91 t/m ’93 in de klasse tot 48 kg. Zij bleef ongeslagen en behaalde de 1ste plaats. Ook voor Leonie van Gastel was er een 1ste plaats bij de meisjes geboren ‘94/’95 in de klasse tot 44 kg. Lizzy Gevers tekende voor een 2e plaats bij de meisjes geboren ‘94/’95 in de klasse tot 40 kg. De Rosmalense Iva Rongen deed het goed bij de meisjes geboren ’91 t/m ’93 in de klasse tot 52 kg. Ook zij behaalde een 2e plaats.

 
Judoclub Berlicum wil met alternatieve trainingen beginnen voor kinderen t/m 18 jaar. Het kabinet heeft besloten dat buiten sporten… Meer >
 

1 medaille bij NK-21,

08 maart 2020
Diana Saukel zilver op NK -21, beide andere dames 5de.  Meer >
 
www.judoberlicum.nl
6 Kampioenen, 6 tweede en 15 derde plaatsen. Meer >
 
www.judoberlicum.nl
1x goud  Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
07-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-01-2019 Meer >
 
 
22-12-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven