Nieuws en wedstrijdverslagen

1x Goud, 5x zilver en 2x Brons bij internationaal Houvast toernooi in Mierlo

door

Quincy Alexandre Lelasseux prolongeert titel in Mierlo

Op zaterdag 13 en zondag 14 mei werd in Mierlo gestreden op het 22e “Hou Vast” toernooi. Dit toernooi is altijd sterk bezet met deelnemers o.a. uit Engeland, Duitsland, Frankrijk, België.

Op zaterdag kwamen 3 judoka’s van Berlicum op de mat.

Als eerste begon Leahyanne van Krieken, zij won alle partijen in de voorronde met ippon. Helaas liep ze in de laatste partij een blessure op.

Dit weerhield haar er niet van om in de finale te strijden. Deze partij werd helaas met een houdgreep verloren, een mooie tweede plek.

In de klasse tot 55 kg kwamen Quincy Alexandre en Jan Willem Bello uit.

In een sterk veld van 23 deelnemers hadden beide in de eerste ronde een vrijloting.

Quincy won overtuigend alle partijen in de voorrondes op ippon. In de halve finale trof hij de Belg Mathis van Ransbeke, ook deze werd met een mooie sode tsuri komi goshi geworpen.

Jan Willem had een wat moeizame start tegen IJsbrand Klover, won vervolgens met 4 waza ari’s. In de halve finale mocht hij aantreden tegen Stijn Terpstra.

In de reguliere tijd kwamen ze niet tot scoren, wel kreeg Stijn een shido.

In de golden score scoorde Jan Willem met ko uchi gari en waza ari.

De finale werd een onderlinge wedstrijd die werd gewonnen door Quincy.

Op zondag kwam Lauke Brouwers in actie, Lauke verloor in de voorrondes van Esmee Scherrenberg. Gelukkig wist zij zich goed te herstellen en won vervolgens al haar partijen overtuigend, zodat ze nog een mooie derde plaats behaalde.

Cian Schellekens begon sterk met 4 winst partijen achter elkaar. In de finale ging het mooi gelijk op, n in de laatste 15 seconden wist zijn tegenstander, de Limburger Mark van Dijk, nog net te scoren.

Peter van de Boogaard kwam uit in de klasse tot 81 kg. In de voorronden wist hij alle partijen te winnen, In de finale verloor hij van Sander Looy.

Zijn zus Eva van de Boogaard, kwam uit in de klasse tot 48 kg. Ook hier een sterke bezetting, zij verloor in de voorronden maar kon via de herkansing nog een derde plek bemachtigen.

Vera Wandel kwam uit in de klasse tot 32 kg. Ook zij verloor in de finale, maar kon wel met een mooie 2e plaats naar huis.

Een zeer mooi judoweekend met veel prijzen op dit sterke toernooi. Wij feliciteren alle prijswinnaars en de coaches met dit resultaat.

15-05-2017

De organisatie kijkt met een tevreden gevoel terug op ons eigen Berlicum Open judo toenrooi. Om 7:45 zaten de eerste vrijwilligers al… Meer >