Nieuws en wedstrijdverslagen

Succesvol toernooi van de maand in Geldrop

6 kampioenen in Geldrop.

Het Nationaal judotoernooi in Geldrop was het toernooi van de maand voor de maand april. Met een groep van 15 judoka’s was judoclub Berlicum weer goed vertegenwoordigd. Met maar liefst 6 gouden, 5 zilveren en 3 bronzen prijzen keerden de judoka’s weer naar huis.
In de ochtend begonnen de dames -18: Inez Verhoef kwam uit in een hogere gewichtsklasse dan normaal  en wist de eerste 2 partijen met een mooie harai goshi te winnen. In de finale liep het iets stroever maar uiteindelijk wist ze ook deze te winnen.
Diana Saukel begon met 2 hele snelle ippons, in de finale kwam ze helaas in een houdgreep. Een mooie tweede plek.
Lauke Brouwers wist al haar partijen overtuigen met ippon te winnen in de klasse tot 57 kg. Marit van Heck begon met een verlies partij tegen de latere kampioen, daarna wist ze al haar andere partijen met ippon te winnen en veroverde zo de tweede plek.
 Gwen van Nuland komt voor het eerst uit in de klasse -15 jaar, de eerste partij won ze met uchi mata: ippon, de tweede partij kwam ze in een sankaku. Na nog een mooie winst partij mocht ze aantreden tegen trainingsmaatje Vera Wandel, deze partij werd helaas verloren. Vera won al haar partijen, en werd kampioen in deze poule.
Roos Vogels begon met een overwinning door houdgreep, verloor de tweede partij in de golden score met een waza ari. De volgende 2 partijen in de poule werden weer gewonnen met ippon door o.a. een mooie uchi mata.
Lars van Dijk kwam uit in een hele grote poule, hij begon goed met 2 winstpartijen, de halve finale werd helaas verloren, hij knokte hard in de herkansing voor het brons maar kreeg in de laatste seconden en waza ari tegen, waardoor hij net naast het podium kwam.
Jan Verhoeven en Yonathan van Stroe wonnen al hun partijen overtuigend op ippon. Ook Cian won in de voorrondes alles op ippon. De finale voor Cian was lastiger maar uiteindelijk wist hij een waza ari te scoren.
Peter van de Boogaard, won de eerste partij met harai goshi, in de tweede partij werd eerst een waza ari score voor Peter gegeven maar deze werd later weer weggewoven door de scheidsrechter. Uiteindelijk verloor Peter deze partij. In de laatste partij mocht hij tegen trainingsmaatje Rick Smits, de partij werd met ippon door Peter gewonnen. Waardoor hij tweede werd in deze poule.
Quincy en Jan Willem kwamen uit in de klasse -15,-55 kg. Beiden wisten de halve finale te bereiken. Quincy moest tegen Stijn Terpstra van Bushi  Arnhem, een lastige tegenstander, in de golden score kon Quincy hem in een houdgreep nemen, net lang genoeg om de partij te winnen. Jan Willem kwam in de halve finale tegen Stan Heg op waza ari voorsprong. Na een actie van Stan rolde hij daarna in een houdgreep en verloor de partij in de laatste seconden. In de herkansing voor brons scoorde hij ippon met een verwurging. De finale werd weer een zware partij voor Quincy, beiden kwamen niet tot scoren en weer werd het golden score, helaas kwam Quincy in een houdgreep.

Uitslagen:
Eerste plaats: Inez Verhoef, Cian Schellekens, Jan Verhoeven, Lauke Brouwers, Vera Wandel, Yonathan van Stroe.
Tweede plaatsen: Roos Vogels, Marit van Heck, Diana Saukel, Peter van de Bogaard, Quincy Alexandre Lelasseux.
Derde plaatsen: Gwen van Nuland, Tenzin van Osch, Jan Willem Bello

04-04-2017

7 x goud, 3x brons voor Berlicumse judoka's. Het Tomoda toernooi was het toernooi van de maand maart. 16 Judoka's reisden af… Meer >