Nieuws en wedstrijdverslagen

Resultaten ZNK -15 jaar te Gilze

door
Mooie Medaille oogst op het ZNK -15

Op zaterdag 18 februari werd in sporthal Achter de Tuintjes in Gilze gestreden om de Zuid Nederlandse kampioenschappen tot 15 jaar.  Voor Judoclub Berlicum kwamen  8 judoka’s in actie.
Brian van de Laar wist in zijn poule boven de 66 kg alle partijen te winnen met ippon en werd kampioen.  Jari Xavi Wollrabe kwam uit in de klasse tot 60 kg. Na een vrijloting in de eerste ronde, won hij met ippon van Sam Houwing, in de finale liep hij op een mooie worp van Bram Pulskens.
In de klasse tot 55 kg was de finale een Berlicums onderonsje: Jan Willem Bello en Quincy Alexandre Lelasseux, wonnen overtuigend hun andere partijen,  Quincy wist met een schouderworp een Waza ari te scoren en uiteindelijk deze finale te winnen.
Tenzin kwam met zijn 29 kg uit in de lichste klasse tot 34 kg. Hij verloor de eerste partij maar wist zich via de herkansing knap terug te vechten naar een derde plek.
Bij de dames waren Vera Wandel en Lauke Brouwers oppermachtig.  Lauke had alleen in de eerste partij wat tegenstand maar won de partij uiteindelijk met een mooie Harai Goshi, ook alle andere partijen werden vol met ippon gewonnen.  Vera Wandel won ook al haar partijen met ippon.
De medaille winnaars op het Zuid Nederlands Kampioenschap plaatsen zich voor het Nederlands Kampioenschap dat op zaterdag 11 maart wordt gehouden in Tilburg.
Uitslagen:
+66 kg  eerste prijs Bryan van de Laar
-60 tweede plaats Jari Wollrabe
-55: eerste plaats Quincy Alexandre Lelasseux.
-55 tweede plaats Jan Willem Bello
-34 derde plaats Tenzin van Osch
-57 kg eerste plaats Lauke Brouwers
-32 kg eerste plaats Vera Wandel.

2017-02-18

foto's ZNK -15

7 x goud, 3x brons voor Berlicumse judoka's. Het Tomoda toernooi was het toernooi van de maand maart. 16 Judoka's reisden af… Meer >