Nieuws en wedstrijdverslagen

Mooie prestaties JCB in Venray

Goud voor Kyra en zilver voor Lois

Judoclub Berlicum heeft op 4 en 5 juni 2016, met een selectie wedstrijdjudoka’s, deelgenomen aan het sterk bezette internationale toernooi in Venray.

Op zaterdag  4 juni waren als eerste de judoka’s tot 15 jaar aan de beurt om de eer van Judoclub Berlicum te vertegenwoordigen.
Quincy Lelasseux had een wat stroeve start met een verliespartij, maar pakte daarna de draad goed op door achtereenvolgens 3 partijen te winnen en uiteindelijk verdienstelijk 7e te worden.

Dante Haurissa (-42 kg) begon zijn toernooi met een mooie overwinning en zat goed in de wedstrijd.
Met 4 gewonnen wedstrijden kon hij een goed toernooi net niet omzetten in een medaille en eindigde toch op een mooie 5e plaats.

Jan Verhoeven (-42 kg) is al een tijd in goeden doen en zette dit voort in Venray. Overtuigend werd de strijd aangegaan en na 3 gewonnen partijen werd de halve finale verloren.
Gelukkig kon Jan het goede gevoel van het toernooi in de strijd om de 3e plaats vasthouden en een mooie bronzen medaille mee naar huis nemen.

Op zondag 5 juni waren er diverse Berrlicumse judoka’s die hun beste beentje voortzetten om in de prijzen te kunnen vallen.  In de vroege ochtend - zeker voor de coaches Jari en Joost was het heel erg vroeg - gingen er diverse judoka’s van start.

Voor Ines , Devin en Siemen eindigde dit avontuur eigenlijk te snel want na 1 verlies partij mochten ze helaas niet meer de mat op.

Gelukkig wist Benaja zich wel goed staande te houden. Zijn eerste partij verloor hij maar hij mocht zich revancheren  en won maar liefst 4 partijen op rij. Daarna verloor hij helaas toch nog en eindigde dit toernooi voor hem met toch een mooie 7 de plaats.

Middags kwamen alleen lois en Kyra nog in actie. De coaches Jari en Joost werden afgelost door een nieuwe coach en het middag programma kon van start gaan !
Beide dames gingen goed van start en wonnen allebei 2 partijen waardoor ze al in de finale terecht kwamen .
Lois behaalde via een golden score het zilver en Kyra pakte een mooie gouden plak!

Gefeliciteerd dames , ondanks de zeer hoge temperaturen wisten jullie beiden toch een zeer goed niveau te behalen en lieten jullie ons mooie partijen zien !
05-06-2016

De organisatie kijkt met een tevreden gevoel terug op ons eigen Berlicum Open judo toenrooi. Om 7:45 zaten de eerste vrijwilligers al… Meer >