Nieuws en wedstrijdverslagen

Grote medaille oogst bij Tomoda toenrooi Nijmegen.

7 x goud, 3x brons voor Berlicumse judoka's.

Het Tomoda toernooi was het toernooi van de maand maart. 16 Judoka's reisden af naar Nijmegen om mee te strijden om de medailles. De dames mochten als eerste de spits afbijten. Dit begon meteen goed: Sjimmie van Baal, Naima Verkaart en Awisa Faray wonnen al hun partijen met mooie ippons en werden kampioen.

In de ochtend kwamen daarna de jongens -10 en -12. Maxim Geukemeijer verloor zijn eerste partij op straffen, maar hij wist zich goed te herpakken en won vervolgens 3 partijen op rij. Hierdoor  mocht hij strijden om brons, het werd een zware partij die hij uiteindelijk op beslissing verloor. Puck Brullemans won de eerste partij met een houdgreep, maar verloor de tweede. Ook hij maakte een doorstart en won in de herkansing 2 partijen, de volgende partij bleef Puck goed aanvallen, maar kwam 4 seconden in een houdgreep, hij kwam eruit en probeerde zelf houdgreep te maken maar dat lukte net niet. Omdat er geen score was aan het eind van de partij verloor hij ondanks aanvallend judo, door die paar seconen houdgreep op beslissing. Hij eindigde als 5de.

In de middag de heren -15 en -18. Tim Wannee had weinig tijd nodig om zijn tegenstanders te werpen, hij won alle partijen eenvoudig en werd kampioen. Huub Sleutjes begon lekker met  2 winst parijen, in de halve finale verloor hij echter, maar in de herkansingen wist hij met overtuiging en mooie sankaku's de bronzen medaille te veroveren. Quinten Marinus verloor zijn eerste partij op beslissing omdat hij niet zijn pakking kon krijgen. In de herkansingen wist hij  3 partijen op rij te winnen. Toen kwam hij weer tegen zijn tegenstander van de eerste ronde en nu won hij wel. Daarna won hij ook de partij om het brons. Jimi Elfring verloor de eerste partij, dit deed blijkbaar het vuur in hem ontbranden want daarna won hij 3 partijen op rij. In de partij om het brons stond hem een sterke tegenstander op te wachten. Jimi wist nog niet eerder van deze judoka te winnen. De tegenstander begon dominant en in de hoek van de mat dreigde even gevaar, echter in een split second nam Jimi de inzet van de tegenstander over en ging hij plat op zijn rug: ippon voor Jimi. Jaimie Bekkers had al meegedaan in de -15, hij won alle partijen met mooie ippons. In de finale kwam hij op een waza ari achterstand, maar wist dit in de laatste minuut door een overname om te zetten in een overwinning. Jaimie deed daarna nog mee in de -18, De eerste ronde werd gewonnen. In de tweede ronde moest hij tegen club genoot Bruin de Berg. Bruin won. via de herkansingen wist Jaimie nog 3 partijen te winnen, De partij om het brons besliste hij binnen een minuut met een perfecte Uchi Mata. Bruin won ook de volgende 2 partijen en bereikte de finale. Ook deze wist hij op overtuigende wijze te winnen.
Kampioen: Sjimmie van Baal, Naima Verkaart, Awisa Faray, Jamie Bekkers, Bruin de Berg, Tim Boekweit, Tim Wannee,
Brons: Quinten Marinus, Jaimie Bekkers, Jimi Elfring.

Op zaterdag 2 maart was Judo Club Berlicum met 6 judoka's aanwezig op het NK tot 21 jaar in Dordrecht. In de ochtend waren Quinn,… Meer >

In sporthal de Hazelaar in Rosmalen werd zondag het regiotoernooi georganiseerd door de Rosmalense Judoclub.  Maar liefst 17… Meer >

Siebe Faas is door Judo Bond Nederland geselecteerd om deel te gaan nemen aan Europa Cups. Deze selectie is op basis van de resultaten… Meer >